Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 23 november 2013

Soms loopt het anders af

Laatst was het weer zover.
Wamy had zijn slag al geslagen (resultaat: 3 lege voerbakjes) maar zat gevangen.
Hoezo?Deze keer was het Oscar die de weg naar buiten min of meer blokkeerde. Als de Wams nu het lef zou hebben om toch door het luik te gaan, kreeg hij vast en zeker een pak slaag van de Os.
Maar zover kwam het niet.


Wamy had namelijk meer geduld dan Oscar en bleef wachten tot Os het zat was en naar buiten ging. Dat duurde overigens niet gek lang, hooguit een minuut of vier.

Maar soms loopt het wel eens anders af.
Zoals vanmorgen.
Wams had weer lekker zitten knabbelen toen opeens de Os en Boez van buiten naar binnen kwamen. Os liep naar het voerbakje in de keuken toe en trof daar de Wams (in elkaar gekropen in een poging zich onzichtbaar te maken) aan. Boez was ondertussen naar het voerbakje in de huiskamer gelopen.
Wamy ontsnapte weliswaar aan de klauwen van de Os, maar tijdens zijn vlucht naar buiten werd hij op zijn rug gesprongen door de attente Boez, die hem dus wel wist te raken. Hoop lawaai door het beiden uit de bocht vliegen, verschoven vloerkleden en deurmat, ontzette knopjes van het luikje, losse plukken vacht in de gang. Oscar stond ondertussen zijn brokjes te tellen.

7 opmerkingen:

Greet zei

Mooi portret van de Wams!

Anoniem zei

Zo he, die Boez. Hij is echt goed. Goed hoor.

ina zei

Wat ziet Wamy er lief uit op de laatste foto. Hij is gisteren (weer) bijna van onze schutting afgevallen nadat hij een tijd had zitten jammeren op ons terras; toen ik het gejank zat was en naar buiten ging liep Wammes achteruit op de schutting en zo had hij niet door dat die ophield te bestaan achter hem. Gelukkig kon hij zich redden door zijn nagels in onze (pasgeverfde) schutting te slaan. Daarna rende hij er snel vandoor, waarschijnlijk naar de redactie om zich te troosten met gestolen brokjes.

Wad Woord en Wol zei

Je zou denken dat Wamy dit nu nooit meer doet....toch?

Mevrouw Katblad zei

@ina: HAHAHA! Prachtig verhaal!

Annemieke zei

Wamy toch! Boez is een goede uitsmijter. Draagt dus toch wel degelijk zijn steentje bij aan het katblad!

Anoniem zei

Het ziet er naar uit dat Os de verstandigste van de 2 was. Brokken tellen en het vuile werk aan Boez overlaten. HAHA Hoeveel brokken waren Het nog.?En Wamy .. een schitterend figuur op de foto met schitterend gedrag. Die komt er wel.Cisca