Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 9 november 2013

Eénmalig vallend kwartje?

De Boez begon zo stoer en dapper aan zijn reportage! Hij stapte zelfverzekerd in de Kruidentuin rond, naarstig op zoek naar nieuws voor het Katblad.


Jawel, hij liep zelfs helemaal naar de Gevaarlijke Weg toe, terwijl hij daar helemaal niet de opdracht toe had gekregen. Ja, Boez was heel goed bezig, en daarom dacht mevrouw K. dat hij deze keer wel mee zou gaan, de Parallelstraat door.

Nee dus.
Want er kwamen twee dames aan met tussen hen in een flinke boodschappentas. En dat was eng, te griezelig voor onze Boez, en daarom vluchtte hij terug de Kruidentuin in.
Doch deze keer ging het anders, wij hoefden hem later niet op te gaan halen!

Tot onze grote verrassing dook het Boezelmannetje namelijk op in de Steeg van Storm, net toen K. met Cera en Oscar daar arriveerden.
Boez was dus omgelopen! Voor de eerste keer had hij bedacht dat hij in plaats van te wachten, ook naar ons toe kon komen via een andere route, de Katbladstraat!
Toevalstreffer? Eénmalig vallend kwartje? De toekomst zal het leren, we zijn erg benieuwd.
En dan nu terug naar het heden.


Want de Boez zag ook nog kans om een klein stukje verkenningswerk te doen. Hield dit misschien ook een belofte in voor de toekomst?Maar hier liep K. toch echt wat te hard van stapel want Boez trok zich bijna onmiddellijk weer terug in de Steeg wegens een naderende voetganger. Wij zagen niks engs aan deze persoon, maar we kunnen er natuurlijk zomaar faliekant naast zitten.


Boez was in elk geval erg blij toen we weer met zijn allen terugkeerden naar de Katbladstraat.
Staart weer hangend naar rechts, inderdaad. En bij Oscar ook enigszins, maar die ging nog even aan de klimop ruiken, en dan telt het dus niet.

5 opmerkingen:

Buiten adem Mispoes zei

Sprakeloos !

Piet zei

Goed zo Boez. Ach, wie weet.... We zullen het merken.

Anoniem zeiHangen de staarten naar veiligheid?
Mumu loopt langs mijn bed waarbij de staart tegen mijn bed of hand komt.Daarna keert hij zich om en de staart neemt de nieuwe stand aan wijzend naar het bed bij teruglopen. etc etc. , zou dat het kunnen zijn ??

Mumu en Betty

Mevrouw Katblad zei

Dat lijkt eerder op vriendschapsbetoon en lekker markeren, mevrouw B!

Drs. Garmt Grootgrut zei

Bij ordinaire blafdingbeesten speelt dat primair primitief inderdaad een rol in de communicatie. Onderling rechts of links staartkwispelend.
Bij haarfabrieken zijn de interacties met de verzorger van een geheel ander abstractieniveau.
Dan is het staartgedrag van de fabriek meer onderdeel van onderlinge (lichaamstaal-) afspraken bijvoorbeeld.