Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 8 november 2013

Korte inspectie levert niks op

Nee, dit is niet de Poort naar de Katbladstraat, maar die naar Iwan's straat; Oscar wilde daar namelijk graag weer eens een kijkje nemen. Niet dat hij verwachtte daar Iwan aan te treffen, want die ligt, na een tandartsbezoek van een week geleden, nog zielig te zijn. En terecht, want het was best een flinke operatie die hij moest ondergaan. Maar daarover binnenkort meer in de bijlage (naar wij hopen).
Igor zou hier trouwens ook niet zijn, want die heeft het te druk aan de achterzijde van zijn huis met het wegjagen van Wamy. Ook hier hopen wij binnenkort wat meer over te horen.

De Boez had minder veel zin om mee te gaan naar de andere kant van de Hoftuin, en daarom bleef hij dus een eindje achter. Maar hij kwam tenslotte wel mee en dat was op zich al heel stoer van hem. Ja, echt waar!Oscar was al bezig met een struikjesinspectie toen Boez langzaam naar hem toeliep om een neusje mee te helpen.


Maar dat ging op het laatste moment niet door vanwege allemaal enge wielhuis-geluiden die de Boez deden besluiten terug te rennen naar de Poort.
(Inderdaad: Tjongejonge!)

Daar bleef hij geduldig liggen wachten tot Oscar klaar was met zijn controle- en inspectiewerkzaamheden.
Nee, erg veel spannends werd er niet door onze reporters ontdekt, en dus houden wij het verslag van dit uitstapje kort.
Bovendien waren wij op zoek naar Cera, zij was al enkele uren spoorloos en daar werd mevrouw K. een beetje nerveus van. Voor op de tv is "spoorloos" wel eens leuk, maar in het echte leven zijn wij dat zat (wat de haarfabrieken aangaat dan, heh?). Daarom dus.Na een onderonsje met K. besloot de Boez alvast terug te gaan naar de Hoftuin. Dat ziet u hier.
Oscar volgde hem al snel, en K idem. Daarna gingen wij verder met het zoeken naar ons haarmeisje, maar daarover berichten wij u in een volgend eh... bericht (batterij leeg, zal je net zien).

NB wegens overigens: de Boez loopt vaak scheef, met name als hij haast heeft en opgewonden, bang etc. is. Daarbij houdt hij zijn staart krampachtig naar rechts, achter zijn lijf. Wij zullen eens gaan opletten of alle haarfabrieken dat doen; wellicht zijn er ook linksdragende katten?

NB2: u hoeft geen reacties te geven die de staarthouding van blafbeesten betreft, daarin zijn wij namelijk niet geïnteresseerd.

3 opmerkingen:

Piet zei

Ik kan me voorstellen dat je nu even geen zin hebt in een verdwenen Cera. Hopelijk was ze weer snel terecht en lezen we dat in het volgend bericht als de batterijen weer opgeladen zijn.

Wad Woord en Wol zei

Wacht u niet te lang met dat vervolgverhaal over Cera? Ik word er een beetje onrustig van.

Annemieke zei

Ik sluit me aan bij de andere reacties: Cera zat hopelijk bij de kroeg of lag in huis verstopt te pitten?