Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 28 november 2013

Opgesloten en boos

Monster heeft niet zo veel geluk met de meisjes in zijn straat. Eerst verhuisde de kittige Mini, maar gelukkig kwam er al snel een nieuw lekker ding voor in de plaats: Anijs, die er ook mocht wezen. Helaas is zij deze zomer ook vertrokken, en nu woont Monster dus weer helemaal alleen in het tweede deel van de Parallelstraat. Maar, al zien wij hem nooit overdag in de Parallelstraat of daarbuiten, wij weten uit betrouwbare bron dat hij regelmatig 's nachts op strooptocht gaat; wellicht ontmoet hij dan andere, aantrekkelijke dames.


De enkele keren dat wij hem achter zijn raam zien zitten, kijkt hij altijd erg ontstemd, of eigenlijk gewoon boos. Maar dat komt waarschijnlijk doordat hij op dat moment zit opgesloten en onze reporters onderwijl aan zijn struikjes lopen te snuffelen.


Hij houdt ze heel goed in de gaten en probeert te zien waar ze allemaal met hun bemoeizuchtige snuitjes inzitten en let op of ze niet hun nagels ergens inslaan.

Het grappige is dat de reporters zich meestal niet bewust zijn van het feit dat ze door Monster in de gaten worden gehouden; ze hebben het veel te druk met hun snuffelwerk, vergeten naar boven te kijken en zien hem zodoende dus ook niet zitten. Gelukkig hebben wij een oplettende fotograaf in dienst.

2 opmerkingen:

Wad Woord en Wol zei

Zeer ontstemd volgens mij...

katja zei

Monster heeft wel hele MOOIE boze ogen!