Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 19 november 2013

Weer aan de late kant...

Oscar begint altijd als eerste te krabben, maar als hij dat doet zijn wij eigenlijk al minstens een week of twee te laat...
Jawel, we hebben het over de vlooienbestrijding.
Het is namelijk een groot misverstand dat er, als de zomer voorbij is, geen vlooien meer zouden zijn. Er kunnen immers ergens in het tapijt eitjes verstopt liggen, of bijvoorbeeld in de kokos deurmat, een zeer populaire plek voor vlooien. En als dan de cv aangaat en het lekker warm wordt in huis, komen die eitjes uit, heh? Ja, zo werkt dat. De rest kunt u raden.

De laatste keer dat we met Japekoppie bij de dierenarts waren, was er een blafbeestje voor ons. Het baasje kreeg een preek want de blafferd bleek vlooien te hebben en die heeft de dierenarts uiteraard liever niet op zijn behandeltafel, maar bovendien is zoiets heel vervelend voor zo'n beest en op den duur ook voor zijn baasjes.
Wel, omdat de deur van de spreekkamer enige tijd open bleef staan, konden wij dus de uitleg van de dierenarts over vlooiengedrag en -bestrijding ook horen. En toch zijn we dus weer aan de late kant...
Inmiddels hebben Oscar en Cera hun pipet gekregen. De Boez heeft helaas tot nu toe de dans kunnen ontspringen, maar vandaag is hij toch echt de klos! Al moeten we hem daarvoor van het bed sleuren.

Nieuwsflits:
Zojuist hebben we de Boez bij zijn kladden gegrepen en hem op het aanrecht gezet, alwaar een pipetje voor hem klaar lag. Net toen K. (het pipet in zijn nek leegdrukkend) dacht: "Wat is hij dociel deze keer!", wrong hij zich los en sprong uit haar armen. Helaas stond er een afwasteiltje in de gootsteen, gevuld met (koud) sopwater en een paar kopjes. Volgende keer eraan denken om dat weg te halen, mevrouw K.!
Inmiddels hebben we de puinhoop opgeruimd en de Boez (naar boven gevlucht) zullen we de eerstkomende uren wel niet meer terugzien.

1 opmerking:

ina zei

Hahaha, het is hier ook weer net zo'n feestje geweest. 5 diep beledigde haarfabrieken en 2 mensen met bloederige krassen.