Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 19 november 2013

Watervrees overwonnen

De Boez heeft nooit zo van natiigheid gehouden (en nog niet), maar af en toe voelt hij zich erg eenzaam (zeg maar) als hij op het grote bed ligt. Immers: tot een aantal weken terug lag hij daar altijd in gezelschap van Cera, mevrouw TT en Japekoppie, nu is het er erg stil met alleen maar Cera, met wie helemaal geen lol te beleven valt. Want zodra hij een geintje met haar wil uithalen, scheldt zij hem uit. En daarom dus gaat de Boez vaker "uit", zelfs in de regen, om zijn vriendje Oscar op te zoeken.

Ja, Os is inderdaad altijd buiten, regen of niet, maar daarover vertelden wij u al vaker.Os heeft trouwens een nieuw schuilplekje gevonden. Niet helemaal waterdicht, maar dat deert hem blijkbaar niet.

Wel, nu gebeurde het volgende.

Oscar had de Boez naar buiten zien komen en was direct druk aan de gang gegaan met het markeren van "zijn" schuilplek. Gaf hij daarmee aan dat hier geen plaats was voor zijn vriend?
Boez kon er natuurlijk sowieso niet bij wegens gebrek aan ruimte en bleef in vertwijfeling staan terwijl de regendruppels gestaag op zijn rug neervielen.
Het was duidelijk dat Oscar niet bereid was om van zijn balk te springen om wat lol te gaan trappen met zijn maatje.


De Boez had dus zijn watervrees overwonnen, maar toen bleek dat daarbuiten helemaal niks te beleven viel, keerde hij om en liep teleurgesteld terug naar de redactie.
Gelukkig had mevrouw K. zijn dappere poging gezien en vastgelegd, en beloonde zij de Boez met het gooien van een paar snoepies door de kamer. Dat was ook best wel om te lachen.
3 opmerkingen:

Anoniem zei

Namens Bram.
Zo Boez ben je de geneugten van een frisse bui aan het ontdekken.Dat is top man. Dat is fijn om dan buiten te zijn. Daarna wordt het nog leuker. Want ik ben altijd zeiknat als ik binnen kom. Dus, of ik wordt afgedroogd en dat is lekker hoor.Of ik ren lekker pesterig het huis in zo nat als ik ben.Lekker over het bed , de stoelen,en alles waar ik zo gauw bij kan rauzen.Moet je eens horen hoe ze tekeer gaat als je het hele bed nat maakt.Echt een aanrader om eens flink terug te vervelen. Kom op joh. Van regen krijg je als een echte vent haar op je borst.(en op je tanden} Bram

Inge zei

Lekker stoer ventje, mijn lieve neef Boez!

ina zei

Lekkere jongen, die Bram!