Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 november 2013

Nooit meer fliebers voor Japekop

Vanochtend zijn we weer met Japekoppie bij de dierenarts geweest. Die was erg verheugd over het feit dat J. weer (kleine beetjes) eet (zonder het er weer uit te gooien), en dus hebben we weer een beetje moed gekregen.
Japekop kreeg nogmaals een fysiologische zoutoplossing ingespoten, een antibraakmiddel en een steroïd hormoon. Hij protesteerde daarbij hevig en ging flink te keer.
Tevens hebben we diverse soorten zacht dieetvoer meegenomen, want voortaan dus helemaal nooit meer fliebertjes voor Japekop, alleen nog maar nierdieet-voer. Er daar zijn vast ook wel lekkernijen van te vinden.
Bij thuiskomst at J'kop direct een kleine portie voer uit een kuipje van Trovet, en gooide daarna een (net volgegooide) waterbak om. En terwijl K. aan het dweilen was, duwde hij elders een tweede waterbak omver en zette vervolgens een keel op om wederom zijn ongenoegen te uiten.
We hebben nu maar een grote, zware pan met water neergezet om een nieuw waterballet te voorkomen.

De onrustige patiënt heeft de pest in omdat de Boez in de stoel is gaan liggen waarin hij net even wilde gaan zitten. Het kwam tot een pootgemeen en een hoop gegrom. De Boez stapte uiteindelijk toch maar op.

Wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

katja zei

Hebben jullie nog wel kunnen slapen, mevrouw Katblad en Japekop? Of heeft hij de hele nacht blèrend rondgelopen?

Anoniem zei

Mara-Nina-Rachel-Buddha-Indah-Bruno zegt..
Jammer he: Japekopie, maar Rachel eet ook trovet niervoer en die kleine blikjes zijn helemaal niet verkeerd..... Sterkte Laat je niet 'klein krijgen' !!!

Piet zei

Tja, hij mag toch eens goed zijn ongenoegen uiten en wat is er beter dan om de waterbakken om te kiepen. Je moet toch wat, hé Japekoppie?
Sterkte en snel opknappen hoor, dan is er weer rust in huis.