Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 6 december 2012

Zwarte Rita?

Voordat de nattigheid uit de hemel naar beneden viel ging mevrouw Katblad nog een keer met haar reporters naar de Kruidentuin. Inderdaad, voor een kleine inspectie opdat wij straks kunnen spreken van vóór en tijdens de vorstperiode en/of sneeuw. En vervolgens weer ná de vorst uiteraard, maar zover zijn we nog lang niet.
Wel, Siep was net door haar mens naar buiten geschopt voor een frisse neus, maar had er zo te zien nu alweer genoeg van. Dat was natuurlijk vanwege de komst van onze haarfabrieken....


Oscar was Siep voorbij gelopen zonder aandacht aan haar te schenken maar de Boez liep lekker treiterig op de Kruidentuinpoes af.
Siep kijkt hier wel boos naar de naderende Boez maar in werkelijkheid deed ze het gewoon in haar broek.
Zou ze echt gedacht hebben dat onze reporter haar kwam lastigvallen?De deur ging open om Kaija buiten te laten, maar Siep maakte van de gelegenheid gebruik om naar binnen te glippen.
"Twee minuten is ze buiten geweest!", riep haar mens verontwaardigd. "Twee minuten!"

Kaija had direct de situatie onder controle. Ze keek onze reporters één voor één woedend aan en we denken dat de boodschap overkwam.
Nee, Kaija is niet voor de poes en al is haar partij "Trots op Nepetaland" niet van de grond gekomen, ze zou een goede partijleider zijn geweest, dat zie je aan haar ogen, heh? Ja, een echte Zwarte Rita (maar dan met wit en rood).

Boez ging in elk geval maar alvast een stukkie opzij en hogerop, voor 't geval.

Onze spierbundel was met wijde boog om Rita.... eh, Kaija natuurlijk! heengelopen en stond vertwijfeld aan de rand van "Nepetaland".
Cera voelde zich (zoals gewoonlijk) al niet bepaald op haar gemak toen ze Siep had zien zitten, maar nu Kaija buiten was werd ze pas goed bang.
Wel, de Boez was de hoek al om en Oscar stond ergens op diezelfde hoek met zijn nagels in wijnrank te harken, Cera liet zich geen twee keer roepen en de fotograaf had het koud, en zo kwam het dus dat we snel weer terug op de redactie waren.
Nee, Kaija heeft helemaal geen partij nodig; zij redt het in haar eentje ook wel!

2 opmerkingen:

Marco zei

Inderdaad die felheid in de ogen gelijk vroeger PSP-Rita.
Maar wat een lappendeken verders die Kaija. Lijkt wel een bleke wittige Picasso.

Anoniem zei

Zo leuk, deze poezenverhalen!