Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 14 december 2012

Nog geen "Vrede op Aarde"

We gingen maar weer eens naar de Kruidentuin met onze drie jongste reporters, want ze waren erg onrustig en moesten duidelijk hun energie kwijt. Misschien wilden ze wel zo druk bewegen omdat het te koud was om onder de kerstboom stil te zitten? Zou zomaar kunnen, want het was gisteren bar en boos; op het water in de kuip lag zowaar een dikke laag ijs...
Wel, Oscar zorgde ervoor lekker in beweging te blijven en verzorgde middels zeer driftig krabben aan de boomstam gelijk maar even zijn nagels.En daarna ging hij als een speer de boom in voor nog een tweede manicure.Wat Cera aan het uitvoeren was kunnen wij u helaas niet vertellen. Het kan zijn dat ze onder de stang door dook omdat ze iets interessants had gezien of geroken, maar zeker weten doen we dat niet, het kan ook een gewoon gymnastiekoefening zijn die ze deed.


Oscar (weer uit de boom zoals u ziet) constateerde dat nu eveneens de lavas en het komkommerkruid het loodje hebben gelegd, en ook dat heeft waarschijnlijk met de vorst te maken. Hoewel, om de lavas maken wij ons geen zorgen, de wortels leven immers gewoon door en volgend jaar zal de plant vast wel weer erg groot worden en meer blaadjes maken dan wij allemaal bij elkaar ooit in onze soep zouden kunnen of willen gooien. Maar dit alles terzijde...
Toen Cera klaar was met wat ze daar ook zat te doen, nam zij de boom in bezit. Ook voor een manicure zo te zien, maar dat duurde niet lang, want even later zat ze hoger in de boom te po(e)seren voor ons.Ze keek daarbij niet al te vrolijk, maar daar kunnen we niets aan doen; soms gebeurt dat gewoon.

Wel, de Boez had al die tijd ergens tussen de struiken gezeten maar kwam nu eindelijk tevoorschijn. Ook van hem weten we niet waar hij mee bezig was geweest, maar dat is minder belangrijk.  Wel waren we geïnteresseerd in wat hij nu ging doen; voorlopig liep hij netjes over de paaltjes langs het hek en het zag ernaar uit dat hij onze richting uitkwam.

Wel, Boez liep zonder een teken van herkenning (inderdaad een beetje onbeschoft) de fotograaf voorbij om Oscar, die in een bos Nepeta zat te wroeten, op te zoeken.
En net toen Boez even achter zich keek, zagen wij hoe de Os zich klaarmaakte om zijn vriendje te bespringen.
Boez had niks in de gaten gehad en sprong verschrikt op toen Oscar (net niet op hem) landde. Nou, dat zou wel weer uitlopen op een flinke stoeipartij, heh?


Jawel, en de Boez zette direct zijn Buzuki-houdgreep in, maar deze keer gecombineerd met de Osuka-pootbeweging, dat wil zeggen dat hij zijn twee achterpoten onder de kin van Oscar plaatste zodat deze hem niet in zijn buik kon happen. Nou, doe het hem maar eens na!Wel, dan hebben wij nog een hele serie foto's waarop niet goed te zien is wat er nu precies gebeurt en welke grepen daar ingezet worden, maar tenslotte brak de kluwen opeens open.

En toen zag het er ineens niet meer zo vriendelijk uit. Os' oren gingen naar achteren en zijn oogjes stonden opeens nijdig, en de Boez reageerde hetzelfde.
De fotograaf (die het behoorlijk koud had gekregen) vond dat een uitstekend moment om de Kruidentuin te verlaten en riep Cera, die dus nog steeds in de boom zat.

Wel, toen Cera was gearriveerd (boven in beeld) gingen de jongens als goede vrienden uit elkaar. Hoewel, de sfeer was nog niet helemaal je dat, en de fotograaf kon zich nog net inhouden wat betreft het zingen van "Vrede op Aarde", want daar is het echt nog wat te vroeg voor en bovendien worden wij niet graag opgepakt wegens ordeverstoring of iets dergelijks.
De terugtocht verliep verder gelukkig zonder problemen en we kwamen netjes allemaal tegelijk weer terug op de redactie.
Ja ja, snoepies en Nespresso, inderdaad!

2 opmerkingen:

Wendy zei

Is de hoofdredacteur niet een rode neus verloren, daar onder de poema de Cera boom ?

ina zei

@Wendy: Nou zeg, wat een kokkert!