Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 11 december 2012

Ingezonden bericht en OPROEP!

Hallo mevrouw Katblad,
Ik lees het Katblad iedere dag met veel belangstelling, en werd gealarmeerd door uw verhalen over de gemeentelijke onkruidbestrijding. Ik heb natuurlijk de petitie getekend, en mijn vrienden er ook op gewezen.
Bij mijn dagelijkse gang langs diverse internetblogs vond ik vandaag dit angstige verhaal over Roundup:
> http://zaplog.nl/zaplog/article/is_mannelijke_vruchtbaarheid_in_gevaar_door_gentech_voedsel
Wederom een argument om Roundup onmiddellijk uit Leiden en de rest van Nederland, de hele wereld te bannen!
Succes met de strijd, veel plezier met uw haarfabrieken.
Groet, Geert K.

Dank je wel Geert!
Inderdaad: Zegt het Voort!
Dat geldt natuurlijk voor iedereen ....

OPROEP
Tevens roepen wij mensen in Leiden op om hun "toevallig" genomen foto's van gifkarretjes/spuiters aan ons op te sturen via de email zodat wij deze plaatjes kunnen bestuderen; wellicht kunnen we daarop zien of er volgens de regels (DOB-methode) gewerkt werd of juist niet.... Er schijnt namelijk nogal eens wat mis te gaan bij die gifsproeierij, zoals: te dicht bij de waterkant, teveel gif gebruiken op plekken waar nauwelijks onkruid staat, spuiten wanneer het net geregend heeft of wanneer het later op de dag alsnog gaat regenen, spuiten bij meer dan windkracht 4, boven een bepaalde temperatuur, etc. Hoe meer bewijs dat deze methode niet goed wordt toegepast, hoe een grotere vuist we naar de gemeente Leiden toe kunnen maken!
Informeer eens om u heen!

En dan roepen wij ook mensen dringend op te reageren als zij al eens meemaakten dat hun blafbeest of haarfabriek slachtoffer werden van het gif (gezondheidsproblemen kregen) nadat er in hun buurt met Roundup was gespoten.
Wij hoorden al van iemand over verbrande kattenpootjes (net dus als mevrouw Troy twee jaar geleden overkwam) en een verbrande bek nadat er in de buurt met roundup werd gespoten, en ook over braken, diarree en aandoeningen van de luchtwegen (hoesten en niezen) bij een paar huisdieren. Kent u ook zo'n geval? Vraag om u heen en laat het ons weten! U helpt ons daar zeer mee!

Mailadres: annemkemp@gmail.com

Japekoppie begon op 25 oktober j.l. te braken nadat er met Roundup in de straat was gespoten.

3 opmerkingen:

oma Teske zei

Zoveel liefde en steun uit heel het land verdomme.
En dan gaan die gemeente gewoon door met het vergiftigen van die
haardingen van jullie.

katja zei

Ach, wat staat Japekoppie er op deze foto mismoedig bij...is die foto soms echt net na het braken genomen?

Mevrouw Katblad zei

J. had zelfs al wat op straat gedeponeerd, u ziet het op de voorgrond liggen (de natte plek op de stenen). De foto werd genomen om kwart voor vier, de gifkar was iets meer dan een uurtje daarvoor langs geweest. Fijn dat er bij die digitale foto's altijd een datum en tijdstip staat, heh?