Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 11 december 2012

Kort nieuws

Oscar heeft vanochtend vroeg, vóór het ontbijt, een grote, onbekende cyperse kat bij de redactie weggejaagd. De kanjer zat in de buurt van de Schuilhut terwijl de Os daar net even een kijkje wilde nemen. Eerst klonken er vreselijke geluiden, en dat was dus onze topreporter die de vreemde, zeer donker gekleurde cyper aan het uitschelden was. De grote cyper had daar niet van terug en vertrok, maar dan wel zeer en irritant traag, stapje voor stapje. Boez zat toe te kijken vanachter het raam; hij was niet van plan een poot uit te steken om zijn vriend te helpen. Cera zat zich net in de gang te wassen en onderbrak deze belangrijke activiteit niet. De oudjes lagen nog op bed. Toen Oscar zich meldde voor het ontbijt hebben wij hem uitgebreid geprezen.

Vanavond heeft Cera enige tijd opgesloten gezeten in het toilet. Nadat wij ons bezoek hadden uitgelaten en onze haarfabrieken hun diner wilden geven, waren wij Cera kwijt, terwijl we haar vlak daarvoor nog hadden gezien. Buiten was zij niet te vinden, en er zat tenslotte niets anders op dan het diner te serveren voor de andere 4 katbladmedewerkers. Toen mevrouw K. even later het toilet bezocht, kwam zij daar haar verontwaardigde modelhaarfabriekje tegen. Wij hebben haar (Cera dus) verteld dat ze de volgende keer best mag mauwen als ze opgesloten zit en hebben haar daarna haar portie gourmet alsnog gegeven. Wat Cera in het toilet te zoeken had weten we niet; zij komt daar zelden of nooit.

4 opmerkingen:

Max zei

Maar hoe kan het dan dat de hoofdredactie bij de broodnodige verslaggeving die nieuwe cypert over het hoofd gezien heeft ?
Het kan toch niet zomaar zijn dat een cypert haarbol ineens snel volwaxen wordt ? Toch ?
Van de ene op de andere dag zeg maar.

Inge zei

Cera wilde vast en zeker je mooie schone voegjes eens van dichtbij bekijken, denk je niet? :)

Mevrouw Katblad zei

Nou Max, hij kwam gewoon uit een andere buurt, heh? Een verdwaalde vreemdeling ofzo...

Bontkont zei

Hield Cera zich op het toilet schuil voor het bezoek misschien?