Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 4 december 2012

Cieniy komt los maar wil niet in Katblad

Caja op luie stoel
Omdat wij gehoord hadden dat Cieniy een beetje loskomt en wellicht in een bui was waarin zij zich zou willen laten fotograferen, togen wij met camera naar huize Iwan.
Wel, zodra mevrouw Katblad de huiskamer betrad, ging Cieniy de kamer uit, dus dat was dan duidelijk.
Gelukkig waren de andere haarfabrieken ook thuis en kwamen we niet helemaal voor niets.
Hiernaast ziet u Caja erg comfortabel in een grote fauteuil liggen. Helaas zien wij haar niet vaak in de Hoftuin, maar u heeft wel al eens foto's van haar gezien terwijl ze op het dak van haar huis aan het klooien en zooien was.

Lotje achter de vaas
Igor kwam heel gezellig naast ons op de bank zitten en liet zich gretig door K. over zijn zachte buikje aaien. Dat vond K. uiteraard helemaal geen straf. Iwan kwam ook nog langs om een klacht in te dienen, maar daarmee was hij net iets te vroeg want even later werd hij door zijn mens van het vloerkleed geplukt om zijn 3-wekelijkse injectie in ontvangst te nemen.
Op deze foto ziet u Lotje achter een vaas met bloemen; zij was solidair met Cieniy en wilde niet herkenbaar in het Katblad komen.

Caja po(e)seert nog even
Omdat mevrouw Katblad erg teleurgesteld was over het gebrek aan medewerking van de haarfabriekdames (de twee jongens waren ondertussen naar buiten gegaan) kwam Caja tenslotte toch nog even uit haar luie stoel om voor K. te po(e)seren.

Toen het duidelijk was dat Cieniy zich echt niet meer zou laten zien, moest K. er weer vandoor. In elk geval hebben we wel begrepen dat het steeds beter gaat met de blauwe Russin, dat ze graag in de keuken komt als het hij-mens aan het koken is en dat ze daardoor aardig is aangekomen. Of had ze nu zo'n dikke vacht gekregen?


6 opmerkingen:

Liesje zei

Caja is een schat... enne zij lijkt op mij!

Wad Woord & Wol zei

Mooi gepo(e)seerd door Caja :-)

Fritz zei

Ik heb altijd een speciale voorkeur voor zwarte haarbalen.
Of is dat positieve discriminaatsie ?

Inge zei

Ik hou zo van zwarte schatten katten! <3

Betsie zei

Caja in luie stoel:
wat een luxe leven.
Konden wij hardwerkende mensen met karig pensioen maar ruilen met dat luizenleven.

Annemieke zei

Caja is zo schattig! Jammer dat Cienyi zo schuw was, maar Caja heeft de honeurs goed waargenomen.