Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 21 december 2012

Dutch Design

Mevrouw K. had een prijs gewonnen bij de Bank/Giro-loterij en mocht op een internetsite kiezen uit allerlei verschillende dingen. Ja, ze kon ergens tapa's gaan eten, boeken uitzoeken en meer van die dingen. Wel, omdat we nog een hele stapel nieuwe boeken hebben die nog gelezen moeten worden, we onze prijs van de vorige keer (kaarten voor Slagharen) al aan een kinderrijk gezin hadden weggegeven en er tijdens de feestdagen al genoeg gegeten wordt, koos K. tenslotte voor het Dutch Design Stoeltje Strandhout, kon ook gebruikt worden als bijzettafeltje.
Altijd al dol op iets van sloophout geweest, dus dit was het helemaal! Zo'n geweldige prijs hadden we nog nooit gewonnen! Zou het niet prachtig staan op de redactie? En zo functioneel ook! Gelijk helemaal enthousiast heeft K. het dus besteld, en daarna dagenlang vol spanning zitten wachten op de bezorging van deze fantastische prijs....
Vanochtend werd de Dutch Design afgeleverd; we zagen de postbode onze deur naderen met een plat pak, blijkbaar moest het stoeltje dus nog wel in elkaar zetten, net als bij Ikea-meubelen. Maar toen ze het pak aanpakte, voelde K. nattigheid, het woog wel héél erg licht voor sloophout! Nou, dan hadden we zeker nog iets anders besteld en waren dat vergeten? Of er kwam nog een tweede deel met de volgende pakketwagen? Verkeerd bezorgd dan misschien?
Nee hoor, het was wel degelijk het tafeltje. Doch niet van Strandhout maar van KARTON! En op dat (golf-)karton was een laagje glad plastic geplakt met het patroon van leuk gekleurde, versleten plankjes. K. voelde zich in de maling genomen; maar ach, zo'n prijs, een echt stoeltje, was ook eigenlijk te mooi om waar te zijn. Bovendien had er niet Strandhouten Stoeltje gestaan, dus K. had het eigenlijk kunnen weten als ze goed gelezen had.
Wel, het duurde zeker een half uur voordat we het karton zo gevouwen hadden dat het bouwsel inderdaad vanaf een paar meter afstand, zonder bril op, ergens een klein beetje op een echt bijzettafeltje leek. Maar we zullen iedereen afraden op dit ding te gaan zitten, anders krijgen we ongelukken. Het karton is namelijk nog te slap om een volwassen kat te kunnen dragen, en Oscar zal er dus sowieso gegarandeerd doorheen zakken.
Bij de kapper hoorde mevrouw Katblad daarstraks dat dit soort Dutch Design erg populair is, vooral bij toeristen uit het buitenland. Er wordt grif 20 euro voor betaald!
Wel, we zullen kijken of we van ons nieuwe "meubel" nog iets leuks voor onze haarfabrieken kunnen maken; als we het "stoeltje" op zijn kop neerzetten kan het misschien nog dienen als schuilplek tijdens het vuurwerk met oud-en nieuw. Moet er niet in gebraakt of geplast worden, want daar kan ons stoeltje dus niet tegen, dat staat duidelijk op de verpakking...

6 opmerkingen:

Fritz zei

Je wordt gen.... waar je bij staat door die commercie en giroloterij.
Op zich wel een grap dat de hebzucht op die (namaak)manier gefopt wordt.

katja zei

Toch zou het kartonnen krukje 200 kg moeten kunnen dragen (volgens http://www.dutchdesignchair.com Die met Delfts blauw is ook erg 'smaakvol'...NOT), dus Oscar zou er wel op moeten kunnen liggen toch?

Wad Woord & Wol zei

Tja, wat zal ik hier nou eens op zeggen?

Mevrouw Katblad zei

@Katja:
Mevrouw K. gaat het echt niet wagen. Het "stoeltje" (of krukje) is namelijk hooguit 30 centimeter hoog en als K. zich wegens slechte knieën de laatste centimeters naar beneden moet laten storten.... Reken dat maar eens uit!

Fritz zei

Dat doet me denken aan een proefwerkvraag wiskunde op de HBS.
"Een socialist werpt zich op voor de massa. a) Bereken zijn valsnelheid. b) enz."
Gaat o.a. met de formule v = mgh.
Dus als we het gewicht van Mevr. K weten, kunnen we uitrekenen hoe hard ze valt als ze gaat zitten en hoeveel kreukzone er dan van het krukje voor Oscar overblijft.

Sandra en Skyler zei

Ik heb hetzelfde krukje gekregen als kerstpakket. Het krukje kan i.i.g 95 kg dragen. Mijn man is er op gaan zitten. Bij mij staat ie als bijzettafeltjes naast de bank met voorraad boeken. De poezels vinden het maar niets. Krukje schijnt best prijzig te zijn, de kapper verkoopt ze bij ons. Veel plezier ermee!