Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 20 december 2012

Klein succesje voor Harremans

De Boez had eerst niet zo'n zin om mee te gaan naar de Hoftuin want bleef liever onder de kerstboom zitten. Maar toen we hem op zijn plichten wezen (in dienst als reporter van het Katblad blablabla, geen snoepies meer als je niks uitvoert) kwam hij tenslotte toch maar achter ons aan. Nee, het valt soms niet mee om hem te motiveren en hem zijn taken te laten uitvoeren, maar daarmee hebben we moeten leren leven.




Oscar was al vooruit gelopen, wilde best wel po(e)seren voor een speciale kerstfoto maar zat niet stil. Nee, integendeel: hij was erg onrustig en wij snapten niet waarom of waardoor. De fotograaf had namelijk geen andere haarfabrieken in de tuin gezien, ook geen toevallig loslopende blafbeesten, en dacht daarom ook dat Os zich een beetje aanstelde. Een fraaie kerstfoto zat er in elk geval niet in.






Ook de Boez was nogal nerveus. Hadden de jonge reporters misschien iets gegeten wat niet goed gevallen was? Of hing er iets in de lucht wat de fotograaf niet opmerkte wegens gebrek aan instinct?









De reporters begonnen met het verkennen van de tuin en af en toe werd er op een plukje onbespoten gras  gekauwd. Als ze nu maar gelijk ter plekke gingen braken en niet straks op ons vloerkleed, heh? Maar dat terzijde, want nu speelden belangrijker dingen. Zoals?
Wel, kijkt u maar mee met ons naar de volgende foto.






Jawel, opeens was Harremans tussen de struiken vandaan gekomen en bovenop Oscar gedoken. Onze topreporter Os sprong (toch wel behendig) direct opzij en was (terecht) zeer boos. U ziet hem nog net op de foto staan, met oortjes naar achteren, klaar om rake klappen uit te delen. Daarbij kunnen we u ook nog melden dat hij een flinke keel opzette, en daar schrok Harry dan weer van. Har was vast en zeker van plan geweest om Os uit te zetten (hij is niet voor niets lid van de partij Hof is Vol), maar nu twijfelde hij toch of dit wel het juiste moment was.

Wij denken overigens dat Har een gierende honger had, want eerst vloog hij op de fotograaf af en eiste dat zijn huisdeur geopend zou worden. Toen dat niet gebeurde, nam hij midden in de tuin plaats en volgde met zijn ogen de Boez, die zogenaamd ongeïnteresseerd een beetje aan het rondsnuffelen was. Ondertussen hield Boez natuurlijk wel degelijk Harremans goed in de gaten, want ons kent ons.





Nu moeten wij natuurlijk toegeven dat we best wel begrijpen dat Harry er moeite mee heeft als de lkb-pers in zijn tuin, zijn territorium komt. Vaak met twee reporters tegelijk, soms zelfs met meerdere. En omdat hij liever de activiteiten van zijn partij geheim houdt en niet uitgebreid uitgemeten in het Katblad gepubliceerd wil hebben, probeert hij zich altijd een beetje in te houden als de fotograaf met de reporters mee komt. Maar goed, hij was al chagrijnig omdat ie zijn huis niet in kon (terwijl zijn broer op de bank lag te pitten, dat hadden we al gezien), en nu ook nog die illegalen in zijn tuin, nee, Har werd daar niet bepaald vrolijk van. Dus?

Inderdaad, hij ging toch achter de Boez aan, vooral om onze reporter eens flink te laten schrikken. Alleen schrok de Boez dus niet. Nee, totaal niet! En daar keken we eerlijk gezegd van op. Harry trouwens ook want hij trok zich terug achter die vreselijke, oranje fietstas.








Maar goed, Harry had ondertussen zijn doel wel bereikt, al had hij zijn plannen niet helemaal kunnen uitvoeren. Oscar zat namelijk al weggedoken onder een bankje en de Boez bewoog zich voorzichtig in de richting van de Poort. Nee, de lol was er voor onze twee reporters duidelijk af en van verdere verkenning van deze tuin zou niets meer terecht komen. Harry had uiteindelijk dus toch gewonnen, maar ondanks dat zou evengoed wel zijn voordeur voorlopig nog een paar uurtjes dichtblijven. Genoeg redenen dus om chagrijnig te blijven, ondanks het kleine succesje dat hij had behaald...

1 opmerking:

Donita zei

De Boez en the Oss zijn spijtoptanten, vanwege de mislukte moordaanslag op Miescha het piepbeest, Mevrouw Bladkat !