Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 25 december 2012

Veel sterkte voor Zwarte Gijs!

Het is geen beste foto maar dat hoeft ook niet, want het is zo ook wel duidelijk dat Gijs geen leuke Kerst heeft of nog zal krijgen. Hij zit hier namelijk voor ons gesloten loket te schreeuwen om hulp, en die konden wij hem helaas niet bieden.
Ons bezoek op dat moment vond dat wij hardvochtig waren en ging tenslotte toch met een paar snoepstaafjes naar buiten, maar Gijs weigerde die. Hij had namelijk niet zozeer erge honger maar wilde gewoon zijn huis in, doch daar was niemand. En helaas, mevrouw K. heeft geen sleutel.
Ja, Zwarte Gijs heeft een eenzame Kerst. Zijn mensen zijn al een paar weken geleden afgereisd naar verre oorden vanwege een onderzoek naar hun "roots", en komen pas in januari weer terug. En Gijs moest thuisblijven. Natuurlijk is er iemand in huis gekomen om op Gijs te passen, maar dat is een studente. Nou, en dan weet u het wel, heh? Ja, dat betekent dus voor Gijs een onregelmatig leven, laat op, laat naar bed, veel alleen, en als hij eenmaal buiten is gelaten moet hij maar zien wanneer de deur weer voor hem wordt opengedaan. Ja, we hebben zeer met Gijs te doen en gaan nog wel even voor de zekerheid met de studente praten over wat te doen met oud-en nieuw, want Gijs is panisch voor vuurwerk en we vrezen dat de kennis van de studente betreffende haarfabrieken niet zover reikt dat zij daar rekening mee zal gaan houden. Bovendien heeft Gijs' zij-mens ons gevraagd een oogje in het zeil te houden en standby te willen zijn als er ernstige problemen met Gijs zijn. Vandaar. Maar wij gaan Gijs geen eten geven, want hij mag niet vergeten waar hij woont en waar hij zich dient te melden voor de nacht. Het gevaar van het Pavlov-effect ligt altijd op de loer, toch? Nou dan.
Desalniettemin hebben we erg met Gijs te doen en we wensen hem heel veel sterkte toe.

2 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Arme Gijs.

Fritz zei

Jeetjemepeentje.
Tjongjonge wat ongenadig spannend.
Verklap het nou Mevrouw Bladkat, waar liggen the roots van de ouders van Zwarte Gijs ?
Ben zo benieuwd (Blauwe Indo's..?).