Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 7 december 2012

K. geniet van bonusboom

Inderdaad, mevrouw Katblad is er dit jaar weer vroeg bij met de Kerstboom van de redactie en de buuf op de buitentafel. Maar dat is omdat er een koudegolf werd (of wordt) voorspeld en het neerzetten van zo'n ding nog een heel gedoe is. Dus toen het gisteren nog redelijk weer was ging ze naar de buurtsuper om een bonusboom te halen, één die hoog genoeg was om vast te zetten aan de bovenkant van de Pergola. Gelukkig dat de zandberg nog voor de deur ligt want zo kon K. een flinke pot vullen en daar de boom in zetten. (Nee, niet te tillen en nu dus een kleine rugblessure....)
Afijn, daarna de lichtjes er nog in (een nieuwe set gekocht omdat vorig jaar het oude snoer door een grapjas op verschillende plaatsen werd doorgesneden) en toen het donker werd konden we gaan zitten genieten.

En vanochtend vroeg was het alweer genieten!
Jawel, er moet nog wat aan versiering in natuurlijk, maar op het ogenblik is alleen de sneeuw al versiering genoeg.
Onze haarfabrieken echter hebben de boom nog niet van dichtbij willen bekijken.

7 opmerkingen:

Bontkont zei

ze liggen zeker liever onder de verwarming!

Greet zei

Mooie boom, mevrouw Katblad. Hebt u wel Airmiles gebruikt bij de aankoop?

Mevrouw Katblad zei

@Bontkont: zoiets ja, zie nieuw verhaal!
@Greet: Ja, wij hadden de kaart van de buuf mee! Zo werd de boom inderdaad wel erg goedkoop! (De verlichting was bijna drie keer zo duur, haha!)

Wad Woord & Wol zei

Mooie boom!
Maar uhhh als de boom nog wortels heeft, is zand niet zo goed, grond wel. Geen wortels, dan is het geen probleem natuurlijk.
Kon het niet laten....sorry....

de hoofdredacteur zei

Mevrouw WWW is zeker een soort van controle-freak? En denkt zeker ook dat mevrouw K. niet goed bij haar hoofd is, onnozel, gestoord, onwetend en getikt? Ja, geef het maar toe! We sjouwen hier niet voor niets met loodzwaar zand, heh? Tjongejonge...
Pffffffffffffff!

Truus zei

Goed idee die boom buiten, want binnen zit er bij mij dit jaar niet in met twee half jaar oude haarfabrieken

ina zei

Mooie boom, mevrouw Katblad!