Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 24 december 2012

Witte dagen, Kerst 2010 (2)

We blijven nog even "hangen" in de winter van 2010, de dagen vlak voor de Kerst. Want al zijn er veel mensen die niet van sneeuw houden (vanwege de kou, de gladde wegen en de troep die het geeft als de boel smelt), het levert wel mooie plaatjes op en voor onze haarfabrieken was die rijke sneeuwval heel spannend.

Deze foto werd genomen op 17 december 2010. De Boez zit 's ochtends vroeg gefascineerd te kijken naar de grote vlokken die gestadig blijven vallen.


Niets daarbuiten is meer herkenbaar, alles ziet er anders uit. Dat moet voor een haarfabriek erg schokkend wezen want ze hebben allemaal een bloedhekel aan veranderingen.In de waterbak lag een dikke laag ijs; het moet dus behoorlijk koud zijn geweest in die winter, twee jaar geleden! Tja sorry hoor, maar mevrouw K. heeft liever zo'n mooie sneeuwwereld dan het sfeerloze gekwakkel van nu...

Oscar woonde toen nog bij Lima, maar kwam uiteraard vaak bij de redactie langs om Boez op te halen.
Samen spelen in de sneeuw; ze waren toen nog zo jong en een stuk actiever dan nu! Bovendien zagen ze elkaar niet zo vaak, dus elke ontmoeting was weer een feest...
Boez had zich "verstopt" voor een verrassingsaanval op Oscar. Alleen kwam de Os niet bij hem langs, want die had het veel te druk met het graven in de sneeuw in de Hoftuin. Oscar was toen al een serieuze verkenner/reporter terwijl de Boez liever vooral allerlei spelletjes deed.

Het was ook de winter dat Schneider verdween. Later bleek dat hij vermoedelijk is gaan ijswandelen en toen door het ijs is gezakt en verdronken...
Dit soort vreselijke ongelukken komt vaker voor dan u denkt. Wees dus gewaarschuwd; de winter is nog lang niet voorbij!
We herinneren ons ook nog goed dat mens Magiz bij de redactie langs kwam met de toen nog piepjonge Gizmo.
Magiz gooide sneeuwballen en Oscar probeerde ze te vangen. Gizmo moest nog even wennen aan de sneeuwpret en zat te kleumen onder de tafel.

Er werden haar diverse sneeuwballen toegeworpen, maar Miss Giz moest daar helemaal niets van hebben. Ondertussen rende Oscar zich rot.We zijn ondertussen op 19 december 2010 aangekomen. Dag 3 van de sneeuwpret. De Boez en Cera dollen door de sneeuw in de Katbladstraat. Staarten recht omhoog!


Even later in de Kruidentuin zit Cera klaar voor de aanval. De Boez heeft dan nog niets in de gaten.

Lastig lopen in de sneeuw, heh Cera?

En lastig springen ook!

Wordt vervolgd....

3 opmerkingen:

ina zei

Het was toch wel erg mooi toen...

Max zei

@ ina:
alles was toen vroeger mooier.
Al dat gezeur over natte blubberige sneeuw.
Goed, niet goed.
Is het glas wijn half vol,of half leeg ? Ik kies voor vol, prachtig volwit zeg maar. Kruidig met spekjes.
Luister hoe de versche sneeuw valt, zei Yoko Ono, die van John Lennon al.

Fleur zei

Schattig toch die witte schijnfittie van die Boez en Cera.