Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 13 december 2012

Lekker energiek!

Omdat er zo nu en dan een vogeltje op één van onze opgehangen pindazakjes en vetbolletjes af kwam, vond Snoesje het nodig om onze Pergola te komen inspecteren. Zij klom energiek en enthousiast omhoog maar moest toen constateren dat de vogeltjes opeens hun belangstelling voor de lekkere hapjes hadden verloren. Uit balorigheid begon Snoes toen tegen alles aan te meppen wat maar een klein beetje uitstak.
Ze begon met de paar druivenbladeren die nog aan de takken zitten, zag gelukkig daarbij het topje van de Kerstboom over het hoofd en liet zich toen weer uit de Pergola naar beneden vallen.

Tijdens het maken van deze foto hield ze er net even mee op, maar vlak daarvoor en ook weer daarna gebruikte ze het lieveheersbeestje op stokje (in de plant gestoken) als boksbal. Verder rende ze een paar rondjes om de Kerstboom heen, op zoek naar weer iets anders om tegenaan te rammen. Wat een fel miepje toch, heh?
Ook sprong ze nog even vanaf de bank omhoog en haalde uit naar het pindaslingertje, maar sloeg net mis.
Snoes ging zo tekeer (tafel op, tafel af, onderdoor) dat we haar niet goed met de camera konden volgen; ze glipte constant uit ons beeld.


En toen ze net even stil zat en wij dachten dat we nu wel kans hadden op een leuk plaatje van haar, draaide ze zich net weer om.
Wel, toen had ze er opeens genoeg van  ging Snoes op weg naar de Kruidentuin. Toen ze voorbij het lieveheersbeest kwam gaf ze er snel nog een mep tegen, en vervolgens verdween ze uit ons zichtsveld.

4 opmerkingen:

Max zei

Gewoon Snoesje geschrift toch ?

Wad Woord & Wol zei

Hahahahaha wat een heerlijk verhaal.

ina zei

Lekker ding!

Annemieke zei

ADHD?