Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 7 december 2012

Sneeuw niet prettig aan de poten?

Mevrouw Troy was erg actief vanochtend. Ze hoefde niet zo nodig naar buiten (deed haar boodschap op de bak) maar zorgde er wel voor dat alle gourmet uit de voerbakjes was verwijderd zodat wij niet hoefden af te wassen. En daarna had zij natuurlijk erge dorst gekregen van al die Gourmet mousse, dat spreekt voor zich.
Onze andere 4 haarfabrieken hadden al voor hun ontbijt ergens buiten een snelle plas gedaan en waren vervolgens na het ontbijt direct weer teruggekeerd naar bed, terwijl mevrouw K. nu net graag een rondje met hen wilde gaan lopen. Om te kunnen beoordelen of er misschien nog één van haar reporters over te halen was met haar mee te gaan, ging K. naar boven.

Wel Oscar? Wat dacht je ervan? Ben jij, als topreporter, bereid om te zorgen voor een mooie sneeuwreportage?
Os keek heel even door een spleetje maar sloot toen snel zijn ogen weer.
De moed zonk K. in de schoenen.


Op naar het andere bed.
Doch Cera keek dermate verschrikt op dat we niet verwachtten dat zij het bed af zou willen komen. Nu hadden we er nog maar twee te gaan.Toen we de camera op hem richtten, wendde de Boez snel zijn kop af. Dat kon natuurlijk te maken hebben met de flits, maar we vrezen dat hij gewoon met rust gelaten wilde worden en daarom deed alsof hij K. niet zag of hoorde.
Japekoppie durfden we eigenlijk niet eens te vragen. Hij is namelijk nog steeds niet helemaal fit, denkt dat zijn pilletjes niet helpen en probeert voortdurend onder de toediening van zijn medicijnen uit te komen. Wat hem uiteraard niet lukt want K. is vastbesloten; wat moet dat moet.
Nou, lekker lui zooitje bij elkaar; dit bood niet veel perspectief.

K. nodigde de haarfabrieken nog uit om even met haar uit het raam te kijken naar de mooie witte wereld, maar niemand reageerde daar op. Ze hadden de sneeuw al aan hun poten gevoeld en dat was blijkbaar niet erg bevallen.

Diep teleurgesteld ging K. de trap weer af, trok haar jas aan en pakte haar camera. Dan maar alléén op stap, heh? Ja, want ze had op de buitenthermometer gezien dat het boven nul was en de sneeuw ging zelfs al lijken op regen....
Toen K. echter de voordeur opende, vloog er toch nog een reporter langs haar heen de sneeuw in. Wie dat was? Dat leest u in het volgende bericht.

11 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Ik gok op Oscar.

Mevrouw Katblad zei

Duhuh!

Greet zei

Boez. Boez komt altijd achteraan. En als die het niet is, dan is het Wamy.

ina zei

@Greet: Wamy woont nog net niet bij mevrouw K.

Annemieke zei

Ik denk ook dat het Oscar is!

Greet zei

@ Ina:Nee, maar het zou toch kunnen zijn dat Wamy toevallig even wat brokjes aan het scoren was, omdat de haarfabrieken van mevr. K. allemaal lui boven liggen en nu toch niet opletten.

Wimmie zei

Volgens de grote volksschrijver Gerard Reve zijn de meeste wolbalen katholiek.
Maar het gekke is, is dat er nooit varkensvlees in brokjes of blikjes zit.
Zijn haarfabrieken misschien dan toch moslims ?

Wilma zei

Varkensvlees
In varkensvlees (vooral rauw varkensvlees is heel gevaarlijk) kan het virus van Aujeszky zitten. Dit virus is zeer gevaarlijk voor een kat. Als de kat eenmaal besmet is, dan is het altijd dodelijk. Het duurt maximaal 3 dagen.... De symptomen lijken op die van rabiës. De symptomen zijn: schuimbekken, veel miauwen, karakterverandering, zenuwsymptomen enz. Er zijn geen medicijnen voor, dus: voorkom deze ziekte door je kat geen varkensvlees te geven!!!

Wimmie zei

Goeie informatie Wilma. Dank je.
Zou dat het zijn, dat de zwerfkatoenfabrieken in Griekenland er altijd zo erbarmelijk uitzien.
Op het randje van bestaan, slechts door een toegeworpen souflakie oregano varkenskarbonade net nog in leven eiegenluk.
En Grieken hebben weinig koeien.
Vandaar.

Kasper zei

Mevrouw Bladkat:
Bod doen op die ludieke graflantaarn naast Mevrouw Troy op de foto, bij de eerstvolgende zolderopkuisaxie ?
Het is immers voor het goede doel, ja toch ?
Asielschuilhutten ?
Had u nou nog ook zo'n blauwiggrijs hip Ikeakleed liggen, voor weinig zeg maar ?

Bontkont zei

Oh wat spannend! Ik denk ook de Os: hij trotseert de sneeuw door zijn onstuitbare nieuwsgierigheid.