Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 3 december 2012

Een hoop gesteggel

In plaats dat onze haarfabrieken zich voorbereiden op de Kerst en rekening houden met bijvoorbeeld "Vrede op Aarde", wordt er de laatste tijd vooral vaak ruzie gemaakt, of in elk geval is er  regelmatig een hoop gesteggel.
Bijvoorbeeld toen de fotograaf met de reporters naar het Zooiplein ging, kon er maar niet besloten worden wie er nu als eerste het Plein op zou gaan.
U ziet hier Cera aan de ene kant van het hek zitten en ze kijkt zeer ontevreden naar Oscar.

Oscar zit namelijk aan de andere kant en loert uitdagend naar Cera.
Waren ze nu echt kwaad op elkaar of werd hier een spelletje gespeeld? Moeilijk te zeggen, heh?
En waar nummer drie was?Wel, de Boez bemoeide zich ondertussen met andere zaken, want zoals gewoonlijk had hij geen zin gehad om het Zooiplein te betreden. Soms heeft hij namelijk last van Pleinvrees en blijft hij liever achter in de Katbladstraat. Gelukkig stond daar een fiets met prachtige fietstas, dus B. was wel even zoet. Tenminste, dat dachten we.
We gaan weer terug naar het Plein.

Oscar en Cera waren achter het hek langs gekropen in de richting van de glijbaan. Nog steeds hielden ze enige afstand van elkaar en het was duidelijk dat de Os Cera aan het treiteren was. Hoezo?
Wel, Oscar kwam langzaam kruipend met zwaaiende staart achter Cera aan...
....... en zij zat verderop stuurs te mekkeren en te klagen.
Nee, het ging 'm niet worden op het Plein als ze achter dat hek bleven en het gesteggel niet stopte.
Jammer, want de fotograaf wilde graag een gezellige reportage maken, als aanloop voor de Kerst zeg maar, en daar past dat gesteggel gewoon niet in, toch?
Maar het werd nog erger.

Want buiten het Plein, in de Katbladstraat dus, werd Oscar opgewacht door zijn "vriendje".
Omdat de fotograaf zich nog even met de mokkende Cera had beziggehouden, weten we niet wat de aanleiding was voor of de oorzaak van het meningsverschil tussen de twee ventjes, maar leuk zag het er in elk geval niet uit.
Hoewel het aan de andere kant toch ook best wel interessant is om te zien hoe boos de Boez op zijn vriend neerkijkt, heh? Het bleef gelukkig bij wat dreigementen en ontstond er geen pootgemeen.
Doch van een beetje vredige kerststemming bij onze haarfabrieken is voorlopig nog geen sprake; misschien komt dat pas nadat de Sint weer is weggevaren en daarmee de dreiging van roe of zak is verdwenen? We zullen het moeten afwachten.

3 opmerkingen:

Fritz zei

De Os ziet er in ieder geval alvast uit als een goed gevulde kerstkalkoen.

ina zei

Maar meneer Fritz toch!

Fritz zei

Onze Os is in deze haarcourant toch wel eens vergeleken met een kerstbal in een boom of pergola ?