Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 12 december 2012

Kerstboom met nepeta-muisjes?

Wij gingen naar de Hoftuin voor een korte verkenning; het nieuws komt namelijk maar zelden naar ons toe en daarom moeten we regelmatig onze rondes lopen om erachter te komen of er nog iets veranderd is in de Katbladbuurt. Wat voor veranderingen vraagt u zich misschien af? Wel, ten eerste natuurlijk alles wat betreft haarfabrieken (gedrag, gezondheid, politieke issues) in de Katbladbuurt, maar ook dingen als tuinonderhoud, meubilair en dat soort zaken. Ja, want de mensen willen nog wel eens iets nieuws aanschaffen of hun oude spullen verzetten, en dat moet allemaal bijgehouden worden.
Wel, Cera bleef halverwege de Poort zitten, want zij is minder benieuwd naar het nieuws uit de Hoftuin omdat zij vaak gepest wordt door de Hofhaarfabrieken, en dan vooral de leden van de partij Hof is Vol, Myo, Panda en Harremans dus. Zo op het eerste gezicht waren die niet in de tuin aanwezig maar Cera dacht van wel. Later zou blijken dat zij gelijk had.

De Boez was nog steeds door het dolle heen, en dan krijg je dus dit soort foto's. Waar zijn kop is gebleven weten we niet, maar even later bleek die er gewoon nog te zitten, op dezelfde plek als altijd.


Dat kunt u hier zien.
Ook kunt u zien dat Oscar op weg was naar Iwan's straat, maar halverwege de Poort bedacht hij zich en keerde terug.
Boez inspecteerde de klimop en vanwege haar verkleumde handen besloot K. dat het tijd was om de warme redactie weer eens op te zoeken.
Maar toen zij in de richting van de andere Poort liep, bedacht ze zich. Waarom of waardoor wordt duidelijk op de volgende foto. (Ja, u mag nog steeds meekijken!
Kost helemaal niks!)Bijna niet zichtbaar, maar achter de planten stond wel degelijk Mickie. We weten niet of zij er al eerder was geweest of dat zij net door haar luikje naar buiten was gekomen, maar dat is minder relevant. In elk geval kon K. echt niet de tuin nu al verlaten, want dit was de eerste keer dat zij de kleine huisgenote van Myo zonder begeleiding in de Hoftuin zag en dus was het belangrijk om dat vast te leggen voor het Katblad. En natuurlijk was ze ook benieuwd hoe haar reporters zouden reageren op de aanwezigheid van de kleine meid.


K. probeerde het mooie, jonge haarfabriekje naar zich toe te lokken, maar Mickie vertrouwde het allemaal niet zo. Uiteraard namen we haar dat niet kwalijk, het is beter dat zij voorzichtig is en vooral vreemde mensen niet direct vertrouwt; je weet nooit wat voor vlees je in de kuip hebt en qua mensen loopt er best veel gespuis op deze wereld rond, heh? Daarom.Maar ja, Mickie is nog wel heel erg jong en dus ook zeer nieuwsgierig. Ze kon het geklik van de camera niet weerstaan en kwam langzaam maar zeker dichterbij om te zien wat dat nu was, wat er van die spannende, gekke geluidjes maakte. Vandaar dus ook die grote ogen.
Maar ja, toen K. tegen haar begon te praten won de angst het toch weer van de nieuwsgierigheid. Hoewel, het kon ook zijn dat Mickie het tijd vond om weer wat anders te gaan ondernemen, want jonge katten zijn gauw afgeleid en willen alles onderzoeken, belangrijk of niet.
Wel, Mickie had inderdaad nog iets anders te doen, namelijk Panda in de gaten houden. Die zat heel stilletjes voor zijn raam, hield op zijn beurt heel goed Mickie in de smiezen maar leek niet van plan zich te gaan misdragen.
Dat viel ons eigenlijk ontzettend mee, want Panda is een overtuigd lid van Hof is Vol en dus zou je juist verwachten dat hij alles in het werk zou stellen om Mickie te verjagen, het Hof uit te zetten! Wat was er met Panda aan de hand? Ja, zie op deze vraag maar eens een antwoord te krijgen, want P. was niet van plan om zijn vreemde gedrag nader te verklaren.


Wel zagen wij dat hij voortdurend naar binnen zat te kijken en dus waarschijnlijk erg nodig naar binnen moest. Het kan zijn dat hij al wat langer buiten was geweest en het erg koud had, maar voor hetzelfde geld had hij last van een lege maag en behoefte aan een hartversterking.

In de tussentijd waren onze twee reporters lekker in de tuin aan het zooien en klooien geweest en hadden ze geen enkele behoefte gevoeld om nader kennis te maken met de kleine Mickie. K. vond dat toch wel een beetje vreemd, maar goed, haarfabrieken zijn niet altijd even goed te volgen (begrijpen) voor een mens, en daar moeten we het maar mee doen.
Oscar had de Hofkerstboom ontdekt en zat er als een soort bewaker naast.Zou het niet grappig zijn om wat Nepeta-muisjes in deze boom te hangen, voor de Hofhaarfabrieken en met name natuurlijk Mickie?
Ja mevrouw Katblad, een erg leuk idee maar we weten niet of de Hofbewoners daar hetzelfde over denken. Zo'n kerstboom kost niet niks, we leven bovendien in crisistijd en dus moet je zuinig zijn op het kerstgroen van een ander. En als je grappen wilt uithalen, doe dat dan met je eigen boom, heh? Ja...
Wel, het was nu echt tijd om te gaan, en Mickie keek ons na terwijl Panda nog steeds smachtend door zijn raam naar binnen zat te kijken.
Cera had al die tijd bij de Poort op ons zitten wachten en was blij dat we weer gingen. Ja lieve meid, je had gelijk, er zat inderdaad een pestkop in de tuin! Hij leek vandaag best ongevaarlijk, maar je weet maar nooit, heh? Nee, je hebt groot gelijk dat je niet verder de tuin in wilde komen!

En toen gingen we eindelijk naar de warme redactie terug en werden er een paar snoepies uitgedeeld.

4 opmerkingen:

Greet zei

en een paar koppen koffie gedronken.

Dennis zei

Na al dat geëtter met haar ogen is het toch heel goed gekomen, zoals je kan zien op de foto :-) Heb de laatste opgehaalde medicijnen niet hoeven te gebruiken.

Gisteravond was Mickie trouwens heel nieuwsgierig naar een luidruchtige, vooral zwarte (en een beetje wit) kater voor de deur.

Had ik nog niet eerder gezien, misschien weet mevr. Katblad wie het was?

Rosie en Liesje zei

Goh... wat leiden jullie spannende levens. Wij komen niet verder dan het balkon...

Puk en Muk zei

Och jammer balkon Roos en Lies.
Ik hoor ook van Bob en Bill opgesloten achter kippengaas.
Wij kunnen hier na het kattenluikje gewoon de wilde steppes oprennen.

Puk en Muk
Vledderveen (Dr)