Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 11 december 2012

De laatste rozen

Toen mevrouw Katblad vorige week de Kerstboom op de buitentafel zette, zag zij nog twee net uitgekomen bloemen in haar rozenstruik zitten. Ach, de buitenkant was al bruin aan het worden, en omdat er matige vorst werd verwacht besloot ze de twee rozen af te knippen en binnen in een vaasje te zetten.
Zouden ze nog uitkomen of zou de overgang van het koude buiten naar het warme binnen te groot voor de rozen zijn?Een paar dagen later zijn de bloemen helemaal open gegaan, iets wat we niet hadden verwacht!

Er zit nu nog één knopje in onze rozenstruik maar dat geven wij geen kans meer.
Sowieso had K. nog nooit eerder meegemaakt dat haar roos nog bloeide terwijl ze de Kerstboom neerzette!
De Pelargoniums staan trouwens ook nog in bloei en zelfs de Spaanse margrieten hebben nog bloemen! Maar of ze de Kerst halen? We denken van niet....

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Wauw! Rozen in december uit eigen tuin! De natuur is indrukwekkend.

Geertje zei

Rozen vergaan...
Maar de bende van vijf van Kemp
blijft altijd bestaan.

katja zei

Aan mijn roos zit ook nog een knop, maar ik vrees dat ik nu te laat ben om hem nog te 'oogsten' en te laten bloeien, na die vorst van vandaag.