Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 4 december 2012

Geblokkeerde ingang

Natuurlijk gaan onze haarfabrieken ook bij slecht weer op nieuwsjacht (ze moeten tenslotte werken voor hun brokjes....), maar als het te gortig wordt hebben ze toestemming om te komen schuilen op de redactie.
Toen het dus opeens hard begon te hagelen meenden wij dat onze haarfabrieken binnen afzienbare tijd door het kattenluik naar binnen zouden komen vluchten.
Dus mevrouw K. ging weer achter haar laptop en verwachtte elk moment het klappen van de klep. Maar dat gebeurde dus niet, heh? En daarom ging zij tenslotte maar eens controleren of het luikje niet per ongeluk op slot was geraakt (dat gebeurt namelijk wel eens een enkele keer).

Tot haar grote verrassing vond K. buurhaarfabriek Charli in het halletje; hij zat daar doodleuk te wachten tot de bui over was!
Geen wonder dat onze haarfabrieken niet naar binnen kwamen nu Charli de ingang had geblokkeerd!
Terug in de huiskamer keek K. door het raam en zag het volgende.Oscar was zo slim geweest om in de Schuilhut te duiken; het leek alsof hij zich had verzoend met zijn lot en al voorzichtig aan een dutje was begonnen.
De Boez zat echter onder de bank zeer verontwaardigd naar het luik te kijken en wachtte vast en zeker op het moment dat Charli naar buiten zou komen.
Wel, K. ging weer terug naar de gang en gaf Charli een duwtje met de mededeling dat zijn eigen luik nog geen  5 meter verderop te vinden was. Het volgende moment stormde de Boez naar binnen. Oscar had het blijkbaar erg naar zijn zin in de Schuilhut; hij bleef daar nog enige tijd liggen dutten.

3 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Hahahaha slimme Charli

ina zei

Als Charli voor het luikje zit kom je er echt niet langs, al was het alleen maar door zijn omvang..

Max zei

@Ina:
een papieren tijger dus...