Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 1 januari 2014

Kort nieuws

In de Katbladbuurt is afgelopen nacht een enorme hoeveelheid vuurwerk afgeschoten. Het hoogtepunt vond uiteraard een paar minuten na middernacht plaats en duurde tot ongeveer 01.30 uur. Doch heel veel mensen hadden blijkbaar een enorme voorraad knallers ingeslagen, en dus bleef het nog urenlang behoorlijk lawaaierig. Rond 04.00 uur werd er in de Katbladstraat (vlak voor de deur van onze redactie) nog steeds geknald.
Pas nu (eind van de ochtend) komen onze haarfabrieken weer een beetje tot rust en zijn ze zelfs even een frisse neus gaan halen.

Oscar heeft het meest geleden onder het vuurwerkgeweld. Hij heeft gisteren de hele dag beurtelings onder onze sofa en onder de keukenkastjes gelegen en heeft geen hap gegeten, de bak ook niet bezocht. Hij is pas weer tevoorschijn gekomen rond negenen vanochtend en heeft toen nog een uur gewacht eer hij naar buiten durfde te gaan.
De Boez was gisteravond nog redelijk ontspannen, maar tegen middernacht is hij onder ons dekbed gekropen. Daar is hij urenlang blijven liggen, tegen mevrouw K. aan.
Cera bleek het minst in paniek te raken. Ze gedroeg zich tot middernacht vrij normaal en heeft zich zelfs nog even  laten verleiden tot een spel met de hengel. Toen de hel losbrak is zij echter onder ons bed gekropen, achter de deken die voor de gelegenheid tot op de grond hing.
De schuilhutten zijn alleen door haar en de Boez gebruikt toen het lawaai in de loop van de vroege ochtend wat minder werd, maar we hadden ze dus in elk geval niet helemaal voor niks gemaakt.
Van het ontbijt is nog niet veel gegeten.
Mevrouw K. heeft nog zeker 2 koppen koffie nodig om weer helder te worden. De Hoofdredacteur hebben wij nog niet gezien.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Wij hoopten nog dat het minder zou zijn ivm de regen die in hoofddorp naar beneden kwam maar helaas. Ook bij ons leek iedereen veel meer gekocht te hebben dan anders. De halve straat ligt vol troep. Katten zijn nu aan het bijkomen en bijslapen

Piet zei

Och arme.... Sterkte vandaag, hopelijk is het knallen overdag een stuk minder of zelf helemaal over. Sterkte allemaal.

Greet zei

Hier in de straat was maar één gezin met vuurwerk. Ze hadden wel vier grote zonen die elk voor zich hard aan het knallen waren. Dus ook voor mijn huis. Vreselijk. De poezen hebben zich gisteren de hele dag teruggetrokken onder een tafel achter een kleed. Daar had ik twee kussentjes neergelegd. Arme dieren.

annemiek zei

Goed dat al het geknal nu weer over is.
Gelukkig nieuwjaar allemaal!

ina zei

Bij ons was Igor het bangst, op het hoogtepunt van het geknal ging hij onderaan de trap liggen tegen de deur aan, zijn kop verstopte hij bovendien onder zijn voorpoten. Hij is nu pas weer lekker in zijn normale mandje gekropen om te slapen.