Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 19 januari 2014

Slaapplekproblemen opgelost

Os in stoel
Ik kan u de oude situatie niet laten zien, maar mevrouw K. is enorm aan het klooien geweest met mijn kussentjes, mijn slaapplekken dus.
Eerst werd ik onaangenaam getroffen door de plotselinge aanwezigheid van een soort hangmat aan de verwarming, waar ik natuurlijk niet in wilde liggen, en nog steeds niet. Mijn huisgenoten trouwens ook niet, want het ding ruikt niet goed en ziet er niet echt stevig uit. Ik weet zeker dat je erdoor zakt als je erop gaat staan, want hij hangt dus boven het niets te hangen en ik kies liever voor iets met een stevige bodem of ondergrond. Zoals inderdaad hiernaast is te zien: een lekker kussen op een stevige stoel. Maar het gedonder, het verwisselen van mijn kussentjes door K. was nog niet klaar, nee, en zou zelfs nog dagenlang doorgaan. U kunt dat op de volgende foto aanschouwen.

Os in gekregen, nieuw mandje
Ze (K. - red.) kreeg namelijk van de achterburen een nieuw mandje dat door hun eigen haarfabrieken was afgekeurd. Niks mis met dat mandje, alleen zette K. het op deze rare plek neer. Wel, die hangmand ga ik dus zeer beslist niet gebruiken, eronder liggen is iets minder erg, maar voor mijn gevoel toch ook niet helemaal normaal. Misschien heeft e.e.a. ook te maken met het feit dat ik maar net pas in dat nieuwe mandje, en me daardoor daarin dus niet helemaal kan ontspannen.
Gelukkig bracht ze later dat hangding naar boven, maar ondertussen had ze ook opeens mijn favoriete kussentje (op de poef - red.) gesloopt. Jawel, de hoes eraf gehaald en vervangen door een nieuwe hoes. Maar die stonk ontzettend naar de kussenfabriek, dus daar ging ik niet op liggen, al probeerde ze (K. - red.) me daartoe wel steeds te verleiden. Nee, mij niet gezien. Toen haar duidelijk was dat ik de nieuwe hoes niet ging accepteren, heeft ze de oude gewassen en weer terug om mijn kussentje gedaan. Maar ze had een ander wasmiddel gebruikt dan anders, namelijk een soort zonder lavendel, dus rook ook dat hoesje niet lekker meer. Inderdaad: tjongejonge. En dus besloot ik ook daar niet meer op te gaan liggen.
Het klopt dat ik een tijdlang nergens meer op of in ging liggen en van ellende maar weer naar buiten ging om daar mijn rust te vinden.
Kunt u het nog volgen? Ikzelf ook nog maar nauwelijks (dus u hoeft zich daarover niet te schamen), en daarom maak ik mijn verhaal maar snel af.

Ik was net gewend aan dat nieuwe mandje toen het door K. werd verplaatst omdat ze vond dat het beter in de stoel "stond". Geen idee wat ze daarmee bedoelde, maar ik vond van niet en ben er dus niet meer in gaan liggen. Ja, ik was er helemaal klaar mee.

Maar mevrouw K. was nu gelukkig eindelijk gekalmeerd, en toen me dat duidelijk werd, maakte ik mijn keuze.

Overdag lig ik het liefst in de grote, platte mand op de vloer. Ja, want dat voelt goed namelijk, maar is wel afhankelijk van tocht en lichtval.Verder heb ik me er maar bij neergelegd dat het kussentje op de poef iets anders ruikt, en dat gebruik ik nu voor tussendoor, als mijn kop ernaar staat, zeg maar. En hopelijk maakt mijn eigen geur dat het straks weer meer vertrouwd aanvoelt, dit kussentje.
Waar ik het liefste verblijf, wilt u wellicht weten?Dat is natuurlijk op de sofa, en dan vooral op momenten dat ik daar mevrouw K. verwacht, dus na het avondeten of als haar favoriete serie in het kijkkastje begint. Ja, want dat is niet alleen erg gezellig, zo samen op de sofa, maar op deze plek ontvang ik tevens ook steevast mijn dagelijkse portie aai en massage.

Het moge verder duidelijk zijn dat al deze slaapplekken die u net heeft kunnen aanschouwen, van mij zijn, waaruit weer voortvloeit dat eigenlijk de hele salonhoek (zeg maar) van de redactie mijn gebied is. Ik sta heus wel toe dat Boez en Cera hier ook komen en doorheen lopen, maar niet dat er door hen hier ergens op één van mijn kussentjes geslapen wordt; daarvoor hebben zij samen namelijk de hele bovenverdieping tot hun beschikking.

Dat was het wel zo'n beetje, ja, en hier wilde ik het dus voorlopig maar bij laten.
Dank u wel.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een gedoe oscar! Alles moet ook eigenlijk gewoon hetzelfde blijven. Pieper en elrond zijn enorme fans van de hangmat constructie! Maar zij zijn niet zo heel zwaar dus weinig kans dat ze met mat en al van de radiator storten. Pieper ligt er meestel wel met haar halve lijf buiten - vooral poten en staart hangen meestal buiten boord

Piet zei

Nou, tis wat allemaal Oscar. Hopelijk houdt mw. K. zich nu langdurig rustig met de kussen.

ina zei

Oscar, je hebt groot gelijk dat jij met jouw gewicht niet in dat hangding gaat liggen. Bij ons is er een keer iemand doorgezakt, je kunt vast wel raden wie. En daarna heb ik het maar weggegeven aan iemand met kleine lichte haarfabriekjes.
Verder kan je mens een paar druppeltjes valeriaan op je ligplekjes doen, alleen ruikt dat voor mensen niet echt lekker, maar dat moet ze er dan maar voor over hebben, vind je ook niet?

Hans zei

je moet het vanochtend zwaar hebben gehad, Os, Het schaatsen begon al voor 7 uur!

Wad Woord en Wol zei

Vrouwen!...zucht...