Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 27 januari 2014

Ontmoeting met Inca

Gisteren zagen wij Inca rondscharrelen bij het Zooiplein. Uiteindelijk ging hij op het bankje bij de ingang zitten om op zijn gemak onze reporters te kunnen bekijken.Eerst was Oscar zijn studie-object.
Toen hij echter Inca in de smiezen had, kwam Oscar dichterbij om op zijn beurt Inca te bestuderen.
Zie volgende foto.


De Os bleef op voldoende afstand van Inca want het zwarte ventje is namelijk niet vies van een robbertje vechten. Het zou zomaar kunnen dat hij de vorige nacht ook bij de vechtpartij betrokken is geweest, maar daar hebben we geen bewijs van. Oscar daarentegen houdt niet van onnodige ruzies en hield zich daarom gedeisd en op de vlakte.


Toen Cera over het Plein naar ons toe kwam, verloor Inca zijn belangstelling voor Oscar. Dat kwam waarschijnlijk doordat Cera alvast begon te schelden, voor het geval natuurlijk (en zoals gewoonlijk).

Inca keek haar verbluft aan en na, want Cera liep met een grote boog om hem heen en verdween in de richting van de redactie.
Toen mevrouw K. ook die kant opging, volgde Oscar eveneens.
Inca bleef nog een tijdje zitten, en meer informatie over hem kunnen wij u op dit moment helaas niet geven.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een mooi exemplaar!

Hans zei

inca lijkt wel erg op Swieb!