Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 januari 2014

Het raadsel ontrafeld


Wel, als u goed kijkt, ziet u dat Oscar zijn poten al in de vertrekhouding heeft staan; hij is zelfs al bezig met zijn eerste pas, anders zou hij gegarandeerd omvallen. Laten wij nu naar de volgende foto kijken.

Wamy heeft zijn route verlegd omdat Oscar de straat oversteekt. Wams was wel degelijk van plan om Os te bespringen want hij kwam in looppas op de Os af, maar als Os wegloopt, gaat de snelheid er bij Wamy direct uit. Om geen gezichtsverlies te lijden, loopt Wams het Zooiplein op, alsof hij dat allang van plan was. Maar daar trappen wij van het Katblad dus mooi niet in.
Oscar steekt overigens over omdat hij zijn maatje (en oud-huisgenoot) Lima daar heeft zien zitten!Helaas vond het begroetende neuzen achter de Slowpop plaats dus dat kunnen we u niet laten zien. U ziet wel nog net hoe Lima zich (na de begroeting) omkeert omdat hij geen zin heeft in een ontmoeting met K. en haar camera.

Het goede antwoord was dus: C!
En Annemieke had het weer eens goed...

6 opmerkingen:

Wad Woord en Wol zei

Goed gedaan Annemieke :-)
Jammer dat mevrouw K. vergeten is te vertellen wat de hoofdprijs is.

Annemieke zei

Volg het katblad al jaren,hè? Dus het komt vooral door alle inzichten die ik daardoor heb opgedaan. Zeg dat maar tegen de hoofdredacteur!

Greet zei

Gefeliciteerd,Annemieke.
Wad enz. Het is vast eeuwige roem en een zoen van de juffrouw.

ina zei

Gefeliciteerd Annemieke! Je kent de katbladkatten erg goed, dat blijkt maar weer.

Marjoke zei

De hoofdprijs was natuurlijk de eervolle vermelding in het Leidsch Katblad.

Mevrouw Katblad zei

In deze barre tijden, mevrouw WWW,doen wij niet aan dure prijzen maar om de eer.

Eeuwige roem, mevrouw Greet, is weer een beetje overdreven.

Marjoke heeft helemaal gelijk.