Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 21 januari 2014

Nieuwe plank ruikt vies

Mevrouw K. had de oude krabplank verwijderd, en zo kwam het dat de Boez een paar keer erg schrok toen hij met zijn nagels in het kale stucwerk graaide. Ja, macht der gewoonte en niet bijtijds gezien dat 't ding er niet meer hing.
Wel, daarom is K. maar snel een nieuwe krabplank gaan halen, en die paste gelukkig precies, met de schroeven in de oude gaatjes dus.
Maar ja, zo'n nieuwe plank heeft wel een heel andere geur, heh? Jazeker! En daarom moest Boez er eerst goed aan snuffelen, om vervolgens de nieuwe plank af te keuren. Het loeder.

Wel, het is allemaal toch nog in orde gekomen, want Charli (minder kieskeurig) kwam weer eens langs en sloeg zonder dralen zijn nagels in de nieuwe plank. Toen wij hem met zachte hand de deur hadden uitgewerkt, kon de Boez niet anders dan zijn eigen geur aan de plank geven, over die van Charli heen dus. Erg fanatiek is de Boez nog niet, maar dat komt wel weer. Hij wil namelijk graag dat iedereen weet dat de redactie-ingang door hem wordt bewaakt, en dan moet je dus aan de slag (eh... krab) blijven, toch? Ja.

3 opmerkingen:

ina zei

Goed gedaan deze keer, Charli.

Wad Woord en Wol zei

Nu is het genoeg geweest, mevrouw K., met dingen verplaatsen en vernieuwen!

ina zei

@WWW: hebt u de oude krabplank dan niet gezien? Deze vervanging was echt NODIG!