Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 31 januari 2014

Klein beetje "wild"

Sinds de dood van mevrouw Troy en Japekoppie, wordt er eigenlijk alleen nog maar buiten water gedronken door onze haarfabrieken.
Het water daar is nu eenmaal veel frisser en zuiverder, en er zitten bovendien geen luchtjes aan van spruitjes, komkommer, koffie of erger, heh? Ja.
Alleen, als het gevroren heeft wordt het toch wat ingewikkelder om aan je dagelijkse portie vocht te komen en moet je extra veel moeite doen.
Vandaar dus deze foto waarop de Boez probeert het dunne ijsplaatje in de grote waterbak te verwijderen. Lukte hem dat?

Nou, nee dus. Maar mevrouw K. greep toch niet in omdat ze het best wel leuk vond hem zo hard te moeten zien werken voor een paar druppeltjes water; goed voor zijn karaktertje, heh?
Het ventje loste zijn probleem trouwens op door enige keren met zijn poot over het ijs te wrijven om vervolgens het nat van zijn poot af te likken. En doordat het reeds dooide, kwam de schots gemakkelijk los en stroomde er wat water overheen, wat het weer iets makkelijker maakte om het via de poot naar de bek te brengen.
Ja Boez, zo doen de wilde, thuisloze haarfabrieken het ook altijd! En hoe voelt dat nu om een beetje te moeten werken voor een paar drupjes water, om een heel klein beetje "wild" te zijn? Fijn heh? Nu dan ook nog maar even je eigen ontbijtje gaan vangen? Nou?
..............

1 opmerking:

katja zei

Trouwens wel heel slim van Boez dat ie dat door had, dat over het ijs wrijven en dan aflikken!