Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 11 januari 2014

Dank u wel

Charli:
Zo mevrouw Katblad, ik sluit mijn bezoek zoals gewoonlijk maar weer af met het markeren van dit plankje, al geloof ik dat er binnenkort niet veel meer aan te krabben valt; misschien dat uw een nieuw exemplaar voor mij kunt aanschaffen?
Jawel, dit huis is nog steeds ook mijn huis omdat ik hier ben geboren en er bovendien eerst een stukje van heb geërfd van mijn moeder, en vervolgens ook van mijn broer. Ik weet niet over hoeveel ruimte en roerend goed we het dan precies hebben, maar in elk geval heb ik naar mijn mening recht op minimaal twee kattenmandjes en een flinke doos vol speelgoedmuizen, maar omdat ik uw reporters niet al te zeer wil ontrieven, ben ik bereid de mandjes te ruilen voor de grote schuilhut met bijbehorend tapijt op uw slaapkamer, zodat ik een eigen, ruime, vaste logeerplek heb met uitzicht op de gehele slaapkamer. Daarnaast maak ik graag zo nu en dan gebruik van het semi-antieke staand horloge in de huiskamer en de radiator in de keuken om mijn markeringen op kwijt te kunnen, en deze krabplank uiteraard, die u, zoals wij (als ik me goed herinner) net zijn overeengekomen, binnenkort zal vervangen voor een nieuwe. Jazeker, omdat het ding tot op de draad toe versleten is en niet meer functioneert als zou moeten; de stukken touw blijven aan mijn nagels vastzitten en dat voelt alles behalve aangenaam.
Nee, mijn maaltijden zal ik gewoon thuis blijven nuttigen, al wil ik wel graag het recht behouden zo nu en dan de voerbakjes alhier te mogen controleren, voor het geval ik dat nodig mocht vinden.
Wel, nu wij alles in goed overleg hebben kunnen regelen, ga ik maar weer eens, en ik wens u verder een aangename dag. Doet u de voordeur nog even voor me open? Dank u wel.

6 opmerkingen:

ina zei

Wat dat krabplankje betreft heb je helemaal gelijk, Charli, dat is echt op.

Jacq. zei

Nou, nou, die Charl wordt steeds vrijpostiger. Maar grappig is het wel.

Piet zei

Schitterend Charli, maar Is dat ook in overleg met thuis afgesproken (vraag ik uit nieuwsgierigheid)?

katja zei

Hahaha, die Charli!

Annemieke zei

Je hebt het allemaal goed voor elkaar charli! Groeten uit india - hier nog geen kat gezien. Wel veel honden

Cisca zei

Nou Charly de mensenkunnen nog heel wat van je leren. Zeker wat betrefd verdelen van een erfenis.Je maakt geen ruzie maar regelt het in overleg. Vanuit jezelf gezien dan.Maar begrijp ik nu dat je de boel ondersproeit? Dat is toch niet zo fris en aardig.En dat krabding is inderdaad wel behelpen.