Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 januari 2014

Goede fee en feest!

Gisteren kwam er een goede fee uit Iwan's straat bij ons langs. Zij bracht geschenken voor onze haarfabrieken!
Jawel, overheerlijke boeuf mousse, en om uit te proberen: Terrine "mit Huhn"!
Nou, dat werd vast feest!
Hoezo? Wel, lees dan verder.


De Boez had eerst geen zin in eten, maar toen wij hem "iets nieuws en heel lekkers" beloofden, verscheen hij nieuwsgierig boven aan de trap.
Gelukkig sprong hij niet door het gat naar omlaag maar kwam netjes over de treden.
Fijn trouwens dat hij naar beneden kwam, want mevrouw K. heeft namelijk niet elke dag evenveel zin om hem zijn eten boven te brengen.
En toen? Wel, dan moet u weer even verder lezen.Zodra K. het blikje met Huhn had opengetrokken, sprong de Boez op het aanrecht om Oscar (die daar al vol verwachting klaar zat) opzij te duwen. Het werd een beetje een zooitje daar, want geen van beide kon geduldig op een eerlijke verdeling wachten (wat uiteindelijk wel lukte).
Cera kreeg haar portie op de normale plek (naast de klok), maar later betrapten wij haar ook op het aanrecht, naarstig op zoek naar nog meer Huhn. Dit deed zij nog nooit eerder. (Op de foto hiernaast springt Cera net van het aanrecht af nadat mevrouw K. haar een waarschuwing had gegeven.)
Wel goede fee, wij willen u langs deze weg nogmaals bedanken voor uw lieve geste, vooral natuurlijk namens onze reporters. De Terrine is een schot in de roos, spekkie voor het bekkie etc., en vandaar dus FEEST!

6 opmerkingen:

Jacq. zei

Wat superlief!

Anoniem zei

Gelukkig zijn er ook nog lieve mensen die iets brengen
I.pv. Stelen . fijn voor de haarfabrieken en ook voor u mevr. K ,!
Tineke

Wad Woord en Wol zei

Wat ontzettend lief!

Annemieke zei

Dat mocht ook wel na die hufterige diefstal! Goed gedaan fee!

katja zei

Wat een lieverd, die goede fee!

Piet zei

Wat lief!!!!!!!!!!!!'