Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 16 januari 2014

Serieuze bui enkelmalig?

Het is alweer een paar dagen geleden dat de Boez een serieuze verkenningsronde heeft gemaakt met mevrouw K.
Wij denken dat de afwezigheid van Oscar maakte dat de B. eindelijk eens echt aan het werk ging; hij werd door niks en niemand afgeleid.

Waar Oscar op dat moment uithing weten we niet; het komt zelden voor dat hij niet mee gaat op een ronde door de Katbladbuurt.
Nadat de B. al diverse struikjes en overhangende takjes in de Parallelstraat had geïnspecteerd (en dus besnuffeld en gemarkeerd - ja, met zijn bek, want sproeien doet hij zelden...), ontdekte hij een late kerstboom (zeg maar), vlakbij de Steeg van Storm. Voor de inspectie van deze dooie boom nam hij (zeer) ruim de tijd.
Vervolgens nam hij de kortste weg terug naar de redactie, alwaar wij een verontwaardigde Os aantroffen.
Toen was de serieuze bui van de Boez op slag over: hij dook bovenop zijn vriend en er werd verder alleen nog maar geklooid en gezooid.
Mevrouw K. vreest nu dat de serieuze bui van de Boez éénmalig was, maar wij houden de moed er toch maar in.

Geen opmerkingen: