Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 6 januari 2014

Nagekomen plaatjes

Deze plaatjes horen nog bij de zoekactie (naar Os) van gisteravond.
Mevrouw K. was zo opgewonden dat zij helemaal vergeten was dat zij met de camera nog hier en daar wat kiekjes had gemaakt, vooral om zo te kunnen ontdekken of er misschien gloeiende kooltjes te ontdekken waren in het struikgewas van de Kruidentuin.
Hier ziet u de Boez met zijn staart tussen de Rozemarijn, speurend naar zijn vriendje en huisgenoot.


En hier ziet u de Boez liggen wachten op zijn vriend, alsof hij wist van welke kant de Os zou komen.
Maar hij had het verkeerd, Oscar kwam tenslotte langs een ander pad de tuin binnenstormen. Wij waren toen trouwens al in de Hoftuin en op het Zooiplein geweest, en bij het gevaarlijke water, en daarna dus weer teruggekeerd in de Kruidentuin.
Ondertussen liep mevrouw K. dus met haar camera een rondje, en knipte er maar wat op los. Wij hebben derhalve heel wat foto's met slechts wat bossages, maar dan wel uitstekend verlicht door de flits van de camera, echter zonder oplichtende kattenogen.

Overdag niet opgemerkt, maar nu dus wel: de lavendel zit vol knoppen en staat zelfs hier en daar weer in bloei!
Dit maakte K. nog nooit eerder mee in januari. U wel?
En toen verscheen plots tot onze grote opluchting Oscar. Hij kwam van de kant van de gevaarlijke weg, en oh, wat was K. blij dat hij zich meldde!Nadat wij de Boez eindelijk ook weer binnen hadden kunnen lokken, kon eindelijk het diner voor de haarfabrieken worden geserveerd.
Een trouwe lezer schreef pas nog dat zij zo genoot van het zien van haar slapende haarfabrieken, mevrouw K. geniet vooral bij het zicht van tevreden smikkelende reporters. Zoals hier dus. Allemaal weer veilig binnen en lekker aan het eten, dat is voor K. pas echt geluk. Dat slapen doen ze maar in hun eigen tijd, heh? Ja.
Alleen duurde het genieten van het eten niet zo lang, er was teveel onrust en stress geweest. In de loop van de avond werden de bakjes gelukkig toch nog leeg gegeten. Maar veilig binnen, dat waren ze in elk geval wel. En dat is altijd weer heel erg fijn, vindt K.

NB: Cera eet altijd op haar vaste plek naast de klok. Zij wilde liever niet op de foto. Waarom weten we niet. Het kan zijn dat zij zich buitengesloten voelde omdat zij niet had mee mogen zoeken naar Oscar. Later heeft ze een groot deel van de nacht geprobeerd mevrouw K. uit het bed te duwen. Maar dat had misschien weer te maken met het feit dat de Boez onder het dekbed lag. Of met iets anders, dat kan natuurlijk ook. Ja.

1 opmerking:

Wad Woord en Wol zei

Ik schreef het al eens eerder, maar er gebeuren altijd spannende dingen op de redactie als ik even niet meelees. Toeval?
Hoe dan ook, ik ben blij dat alle redactieleden weer veilig thuis zijn.