Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 januari 2014

Bomensnoei geplandOnze reporters hebben een korte inspectie uitgevoerd in de Kruidentuin; dit in verband met een aangekondigde bomensnoei in de Katbladstraat.
Oscar heeft de Moerbei goed in zich opgenomen opdat hij straks gegronde kritiek kan geven op het gedane snoeiwerk, kritiek die hout snijdt, zeg maar. Bovendien moet de boom wel beklimbaar blijven, heh? En daarom zal mevrouw K. op de dag des onheils rond of in de Kruidentuin te vinden zijn om een klein beetje toezicht (ahum) te houden.
De Boez controleert zijn schuilplek onder de lavendel, maar waarom weten wij niet. Daar zal heus niet gesnoeid worden, toch? En waar Cera nu precies mee bezig was, is ons ook niet helemaal duidelijk geworden.
Overigens: tijdens de snoei (ergens volgende week) zullen onze haarfabrieken niet in de Kruidentuin aanwezig zijn in verband met hun vrees voor groene gemeentekarretjes, mannen met lichtgevende jacks en uiteraard hun zaagmachines: drie goede redenen om uit de buurt te blijven.

Het zinken teiltje (rechtsonder) heeft mevrouw K. maar alvast mee naar huis genomen; één of andere onverlaat heeft het namelijk uit de grond getrokken (het was ingegraven en afgelopen zomer bedoeld als drinkbakje voor o.a. de vlinders) en je weet maar nooit of het niet wordt meegenomen door dezelfde of een andere grapjas.
Nog even over de boom: lange tijd geleden werd ons al eens een steunpaal voor de dikke, overhellende stam beloofd en wij hopen dat die er nu eindelijk komt! Een extra krabpaal is namelijk nooit weg...

1 opmerking:

Truus zei

Zo te zien heeft de moerbij echt wel een steun nodig. Misschien zou je ze daar nog aan moeten herinneren????
Straks verklaren ze hem voor gevaarlijk en dan.................