Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 7 januari 2014

De foto's liegen niet

Ook in het nieuwe jaar kan reporter Boez niet de moed opbrengen om een volledige ronde met mevrouw K. en de andere reporters mee te lopen. Terwijl Os en Cera al een eindje verderop in de Parallelstraat liepen, sloeg de Boez weer eens de Steeg in en weigerde verder mee te gaan met de groep.
Wel kwam hij onder luid geloei nog even terug de Parallelstraat in om de anderen ervan te overtuigen dat het beter was samen met hem terug te keren naar de redactie, of tenminste naar de Katbladstraat, maar daar ging niemand op in.

Hoewel Os liep een eindje terug naar zijn vriendje toe om hem uit te nodigen voor een gezellig wandelspelletje, maar Boez trapte daar mooi niet in.
Oscar gaf echter nog niet op en waagde nog een poging zijn vriendje over te halen de wandeling te vervolgen. En toen was het misverstand daar, want Boez nam aan dat Os met hem mee terug wilde lopen en kuierde alvast weg in tegenovergestelde richting, naar de Steeg uiteraard. De Boez liet zich definitief niet overhalen, dat was duidelijk.


Hier ziet u hoe Oscar zich teleurgesteld weer komt melden bij mevrouw K.
Cera was overigens al een eind vooruit; zij heeft nog nooit de neiging gehad om de Boez bij de groep te houden, ze begrijpt zijn probleem ook minder goed.
Wel, toen K. met Cera en Oscar een klein kwartiertje later weer (aan de andere kant) bij de Steeg arriveerden, zat onze Boezelmans nog steeds in diezelfde Steeg te wachten. Hieruit blijkt maar weer eens dat het Boezmanneke niet altijd even goed de boel in de smiezen heeft. Na het horen van zijn naam kwam hij met verbaasde ogen naar K. toelopen. En dat kunt u dan weer op de foto hiernaast zien.


En op deze foto ook.
Nu meent mevrouw K. te beschikken over telekatische vermogens (al hebben wij daarvan nooit bewijzen gezien), doch op dit moment was het maken van contact met het bescheiden breintje van de Boez beslist niet mogelijk, verklaarde zij. Het kan zijn dat daarbinnen in dat kattenkoppie inderdaad helemaal niks aan activiteit plaatsvond op dat moment, maar het kan natuurlijk ook zijn dat K. ons voorliegt en gewoon helemaal niks heeft met telekatie, en dat zou dan betekenen dat we elke keer weer enorm belazerd worden met al die verhalen over de haarfabrieken en wat ze zogenaamd zouden denken of zeggen. Gelukkig zijn daar echter nog de foto's, en die liegen dus nooit.

4 opmerkingen:

Wilma zei

Ik vind het heel erg verstandig van De Boez dat hij nog steeds voet bij stuk houdt en niet naar het gevaarlijke water toe wil. Ik snap niet dat de rest nog steeds wel die kant op gaat.
Je bent een toppertje hoor Boez!

Wad Woord en Wol zei

Duidelijk geval van katmunicatiestoornis.

Anoniem zei

Nou, ik snap Boez wel.We hebben nogal een rottijd achter de rug zeg!!Wat denkt u van al dat gevaarlijke gedoe met wat jullie de jaarwisseling noemen? Dat is voor een kat niet te behappen zeg.En wie zegt ons dat dat nu een jaar wegblijft? Het was levensgevaarlijk en enorm eng met die knallen.Ik ben hier ook niet naar buiten te branden zowat. Ik kijk wel link uit. De mensen moeten maar eens goed begrijpen wat voor een aanslag dat was op onze geestelijke gesteldheid.Ik geef Boez groot gelijk. Blijf maar lekker in de buurt van het veilige huis.Met zeer vriendelijke groet, Bram

ina zei

@Bram: Wanneer mogen we je eerste eigen stukje met foto verwachten, Bram? Ik kan niet wachten! Na al je commentaren houd ik nu al van je.