Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 20 januari 2014

Geen nieuws, wel Igor en nog een kater

Was hier spake van onenigheid? Wij denken van wel, en zullen u uitleggen waarom.
Wel, Oscar was als eerste de Hoftuin ingelopen om aan een korte verkenning te beginnen. Hij was echter binnen een paar seconden weer terug in de Poort om te vertellen dat het daar in die tuin niet pluis was.
Cera geloofde hem en keerde direct om.
De Boez geloofde Oscar niet: hij stelde zijn vriend nog wat vragen maar die verdomde het om antwoord te geven. Toen zat er voor Boez natuurlijk niks anders op dan zelf maar eens op onderzoek uit te gaan, heh? Zo is dat. En dus ging hij dat doen.

Ja, maar dan wel heel voorzichtig natuurlijk, want je weet maar nooit.
En, Boez? Is het hier pluis of niet?


De Boez keek om zich heen maar zag niets bijzonders. Mevrouw K. zag wel wat. Niks aan de hand, alleen maar Igor op het dakje van de borderliner! De Os had zich dus aangesteld, en Cera had zich door hem laten beïnvloeden.

Mevrouw K. begroette Igor natuurlijk hartelijk, blij dat hij zijn afspraak van laatst (haar weer eens buiten te ontmoeten) was nagekomen.
Maar tot een diepte-interview kwam het niet omdat Igor teveel werd afgeleid door de rondscharrelende Boez.Die was op zoek naar Igor, want rook hem maar zag hem niet.
Hoewel, zijn neus zat in de juiste richting, hij hoefde eigenlijk alleen maar zijn ogen te openen! Dat deed hij dus niet, ons sukkeltje...

En Ieg lachtte in zijn eh.... wel, die lachte de Boez dus stilletjes uit.
Ondertussen was Oscar ook gearriveerd nadat hij had gezien dat er geen gevaar dreigde; de B. stond immers nog steeds veilig op zijn poten.
En zo kreeg Igor het steeds meer naar zijn zin.
Want hij zag hoe de jongens hem zochten en niet konden vinden.
Tenminste, zo leek het. Nee, K. was er niet zo zeker van dat het ook zo was, want ze was nog een beetje beneveld door de vele wijntjes die zij op haar eigen gezondheid had genuttigd. Ja, want weer een jaar erbij is erg confronterend als je al wat ouder bent.
Zodoende dus.
Maar dit alles terzijde.Cera was nu ook de tuin in gekomen maar nog steeds erg angstig en bezorgd. Vandaar dat ze zich overal telkens verschuilde (of was het nu verschool?) achter de planten.
Ze had niet eens in de gaten dat ze werd bespied.

Door het Hofblafbeest inderdaad, maar die zat opgesloten en kon dus geen kwaad doen, zeg maar.
Wel, laten wij terugkeren naar onze haarfabrieken. Tot zover hadden zij nog niets bijzonders gepresteerd en geen nieuws gevonden voor in het Katblad.
En zo te zien ging dat niet meer gebeuren ook.
De Boez snuffelde hier en daar nog wat, maar ving alleen maar de gebruikelijke geuren op van de leden van Hof is Vol (die waarschijnlijk allemaal nog te bedde lagen). Boez verving hun geuren door de zijne, al was het alleen maar om hen te pesten.


En daar Oscar ook niet van plan leek om zich nog even in te zetten voor het Katblad, besloot K. haar Nespresso-apparaat op te zoeken, want daar (de koffie dus) had zij op dat moment erg veel behoefte aan. Ja, met een flink glas water erbij, want dat helpt ook heel goed tegen een lastige kater...

7 opmerkingen:

ina zei

Nog hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag, mevrouw K.

Greet zei

Leuk die eerste foto. Alle drie met de staart omhoog, meer Cera wel met een hoge rug.

Marjoke zei

Als ik het goed begrijp bent u jarig geweest?? Dan wil ik u nog van harte feliciteren en nog vele goede en gezonde jaren samen met uw poezenkinderen toewensen, mevrouw K.

Bram zei

Wat kees ik nu? U was jarig en de lezers wisten dit niet??!!Ik had u zo graag gefeliciteerd en eens flink kopjes gegeven. Dan had u meegemaakt hoe goed ik daar in ben.Maar het gaat nu niet om mij. Nog vele jaren gewenst en dat u maar goed voor de huisgenoten en de krant mag zorgen.Toch jammer dat ik u niet ff kon verwennen met een kopjesbeurt. U was daar erg van opgevrolijkt.

Greet zei

Ik wist niet dat u jarig geweest was. Alsnog van harte gefeliciteerd.

Anoniem zei

Mevr. K. Alsnog van harte gefeliciteerd en een gezond nieuw levensjaar toegewenst samen met de haarfabrieken.
Tineke

Wad Woord en Wol zei

Alsnog van harte gefeliciteerd mevrouw K.
Enne proost...