Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 2 januari 2014

Ammoniak

Nadat Oscar gistermiddag nog (alweer) een paar uur onder onze sofa heeft gelegen, koos hij ervoor om de avond door te brengen naast mevrouw K., OP de sofa dus. Daarna heeft hij zich niet meer verstopt.
Vanochtend is hij zelfs naar buiten gegaan, al regende het behoorlijk. Hij gaat echter niet ver van huis want vertrouwt het nog niet helemaal.


Bovendien komt hij vaker dan anders naar het Poezenloket om te controleren of mevrouw K. nog wel aanwezig is.

Een enkele keer weerklinkt er nog een bescheiden knal door de buurt, maar wij verlangen natuurlijk zeer naar een totale knalstop. Al met al heeft de "lol" van het vuurwerk al veel te lang geduurd, vooral voor onze reporters, en we nemen aan dat alle andere haarfabrieken het ook spuugzat zijn.
Ventje Boezelmans ging nog helemaal niet naar buiten, tot ongeveer 15 minuten geleden (rond drie uur is dat dus). Wel heeft hij eerst goed gecontroleerd of het daar wel veilig was. Dat deed hij aan de binnenkant van het raamkozijn, maar dat kunt u zelf ook constateren als u de foto bekijkt.
Cera ligt de hele dag al in de schuilhut onder de zoldertrap. Waarom weten wij niet. Wij zullen nu straks proberen haar naar beneden te lokken met wat snoepjes; misschien dat ze daarna een frisse neus wil halen?

De kattenbakken hebben na het frequente bezoek van de afgelopen dagen een grote beurt gekregen. Het stonk vreselijk naar ammoniak en dat maakten wij nog nooit eerder mee. Maar dat dus terzijde.

3 opmerkingen:

ina zei

Hier was de ammoniaklucht ook bijna om te snijden.

katja zei

Zou die ammoniaklucht zijn omdat ze het eerst gewoon heel lang ophouden, zodat de plas misschien geconcentreerder is dan anders?

Annemieke zei

Ja, die ammoniak geur komt van ofwel uitdroging of te lang ophouden (of allebei), wat natuurlijk logisch is als ze nauwelijks onder het bed/uit hun schuilhut durven door al dat stomme geknal. Als het lang aanhoudt kan het duiden op andere problemen, maar ik gok dat het snel overgaat nu het geknal stopt.