Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 28 januari 2014

Waardeloze strip (1)

Boez:
Ik zei hier helemaal niet "Pffff", dat heb je gewoon maar verzonnen. Uit je duim gezogen, ja. Ik zat op Cera te wachten en naar de Wams te kijken, want die was dus verderop in de straat aan het klooien. Ik wil dat je dat erbij zet anders gaan de mensen denken dat ik nooit mee wil en altijd de boel zit op te houden. En dat is niet waar. Ja, soms wel maar niet altijd dus. Zullen we de rest ook maar even nakijken? Ja, want ik geloof dat je aardig hebt zitten knoeien, deze keer.

Dit zal wel kloppen. Nee, hier was ik niet bij omdat ik eerst nog iets in de Hoftuin had te doen. Maar Os ging inderdaad naar Iwan's straat, daar kan ik niks tegenin brengen.Hier heb ik geen commentaar op. Of dit waar is zal je aan Oscar zelf moeten vragen. Kunnen we door?

Ja, dit klopt ook wel. Ik weet altijd wanneer we gevolgd worden, ja.
Jammer van die letters op die foto. Kan je dat er weer afhalen? Ja, ga maar snel door met die handel.

Ja, ik wist dat zij eraan kwam. Cera ja. Weet je nog dat ik op haar zat te wachten? Nou dan. Je moet beter opletten, anders wordt het niks met die strips van je.
En ze had haast omdat ze achterna werd gezeten. Dat had ik allang in de gaten natuurlijk. En daarom ook bleef ik omkijken, maar dat kun je op een andere foto zien.Ja, deze bedoel ik.
En haal die balonnetjes bij Cera maar weg, want ze zei namelijk helemaal niks toen ze voorbij stormde. Nee, ze was bang voor de pestkop die achter haar aan zat. Stom van je dat je dat helemaal niet in de gaten hebt gehad. Het is maar goed dat ik erbij was, heh? En dat ik nu commentaar kan geven natuurlijk want anders had je een verhaal van niks gehad. En vol onwaarheden ook nog, ja.
Ja, ga nu maar weer door.Dit kan wel kloppen, maar ik kan het niet bevestigen. Omdat ik het te druk had met jeweetwelwie. Nee, ik kon hem echt niet zomaar laten passeren, stel je voor!
Hier had ik die Wams klem, maar hij mij dus ook. Ja, want nu kon ik niet terug naar huis als dat nodig mocht zijn. In geval van nood, inderdaad. Daarom heb ik ook zo'n hekel aan die rotpoort, want je zit daar als een rat in de val. En daarom smeekte ik jou om hulp, maar je deed net of je dat niet in de gaten had. Nee, ik ben geen lafaard maar hou er niet van om in de tang te zitten. Jij toch ook niet? Nou dan. Je had me toen dus best kunnen helpen.

Ik spreek niet tegen dat ik inderdaad even uit die Poort kwam, maar ik vind Iwan's straat doodeng dus ik was ook heel gauw weer terug in de Poort. En toen zat die Wams daar nog steeds. Ja, het was een lastige situatie en ik vond eigenlijk dat de anderen me moesten komen helpen. Maar niemand kwam dus en jij stond daar alleen maar plaatjes te schieten.
Ja, laten we maar verder kijken...

Hier heb ik niets aan toe te voegen. Ja, deze keer heb je het goed gedaan met die tekst.

Heb je nog veel van die foto's?
Ja, want ik moet plassen. Nu ja. Nee, dat wil ik liever buiten doen, dus het kan wel even duren voor ik weer terug ben.
Kan je Os anders niet vragen?

Wordt vervolgd...
4 opmerkingen:

katja zei

Hihi, fantastisch, een leuke strip en dan ook nog eens dat geniale commentaar van Boez er bij. En die foto's waar hij de hele tijd bang achterom zit te kijken!

Piet zei

Leuke strip en grappig dat Boez commentaar geeft.

Anoniem zei

Boez is een heel interessante persoonlijkheid hoor. Vooral zijn commentaar op de gang van zaken is heel apart . Cera is ook echt zichzelf ,maar Boez spant de kroon in de strip. Oscar is zoooo prachtig wit op een vorige foto, het is toch een net ventje, schoon op zichzelf, toen tenminste, ik heb hem ook wel eens anders gezien in het verleden. Aflekte serie mevr. K. !!!
Tineke

Jacq. zei

Weer heel erg leuk!