Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 31 januari 2014

Vrieskou en onzedelijkheden

Oscar heeft gisteren in de vroege ochtendkoude (vrieslucht) enige tijd met zijn achterste op een dun laagje sneeuw gezeten. Dat moet best koud aangevoeld hebben (met name aan zijn rozijntje), maar de Os wilde per se vanaf de bank de Poort van het Hof in de gaten houden, vooral na alle verhalen over een vreemde, langharige kater die de buurt onveilig schijnt te maken. De vreemde kater heeft zich echter nog niet aan ons laten zien.

De mensen in de Katbladbuurt maken zich nauwelijks druk over de vreemde kater, maar dat heeft te maken met de aanwezigheid van een eveneens rondzwervende en vooral aandachttrekkende (zeg maar) potloodventer, die eigenlijk geen venter is maar buiten voor de ramen van dames eh... dingen staat te doen die wij onzedelijk noemen en liever niet zien. Wel, op de "venter" wordt volop jacht gemaakt door de politie, op de kater natuurlijk niet. En daar laten we het maar bij.

2 opmerkingen:

annemiek zei

Misschien zit Oscar daar wel te waken om de "venter" op heterdaad
te kunnen betrappen.

Piet zei

Ik zou een camera klaarzetten,. Als hij dan bezig voor jullie huis hij opgenomen wordt. Even op youtube zetten en hij kijkt de volgende keer wel uit.

Misschien dat er een kussentje voor je neergelegd kan worden Oscar, zodat je billen niet al te koud worden.