Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 23 januari 2014

Fabrieken draaien te hard door

Inderdaad, dit is een gore foto, onze excuses daarvoor. Maar het brengt ons op een onderwerp dat zeer belangrijk is en het bespreken waard.
De kenner heeft natuurlijk al direct gezien dat het hier gaat om een vreemd gedraaide haarbal, omgeven door Gourmet (boeuf in dit geval, we zien dat aan de kleur), waarschijnlijk gemengd met wat maagsapjes. Wat niemand kan zien is dat dit braaksel afkomstig is van de Boez, maar dat melden we u hierbij. Hoe we dat weten? Wel, mevrouw K. heeft de haarbal ontleed en de kleur van het haar (in de kern van de bal) was wit met zwart, vandaar dus.
Maar dit alles terzijde, want waar het om gaat is het zachte weer, en daardoor blijven onze haarfabrieken op volle toeren doordraaien. Dat wil dus zeggen dat het verharen (en de haarproductie) niet is afgenomen maar gewoon, al ware het nog zomer, doorgaat, en daarmee anders verloopt dan gebruikelijk is in een normale winter. Hoe dat bij binnenkatten werkt weten wij niet, maar onze reporters kunnen er wat van.
Bij aangenaam weer helpen wij hen een handje door hen op onze buitentafel een flinke borstelbeurt te geven, maar nu regent het en het borstelen binnenshuis stelt niemand op prijs. En dan krijgt je vervolgens regelmatig zulke plekken op je vloerkleed, heh? Inderdaad, ja, want op de tegels braken is minder fijn om te doen.
En daarom mag er best even een koudefrontje komen, vinden wij.
Maar daar bent u het vast niet mee eens.

6 opmerkingen:

Wad Woord en Wol zei

U wordt op uw wenken bediend volgens mij, want volgens de weervoorspellers komt er kou aan.
Van mij mag het.

ina zei

Is de vlek er nog uit gegaan?

Virginia Papjes uit Almere-Haven zei

Ik heb dat ook vaak met mijn Max en Brood.
Groetjes uit Almere-Haven

katja zei

Heb het idee dat het hier wel meevalt met de haarproduktie.

Hans zei

Van mij mag de kou ook komen!

Bram zei

Goh, dat vindt mijn mens nou ook niet leuk. Ik kots nog wel eens op het kleedje inde slaapkamer. Ik ga toch echt niet op de koude vloer zitten hoor als ik zoiets doe. Het is al vervelend genoeg zo.Mijn mens grijpt dan naar een tube anti haarbal pasta. En dat is me toch lekker!!Zo gauw het dopje van de tube is, begin ik al aan de opening te lebberen. IK mag niet teveel omdat ik dan last van mijn ontlasting kan krijgen. Nooit gehad. Dus volgens mij verzint ze maar wat om mij maar een beetje te geven van dat spul.Jammer dat ik het alleen maar krijg als ik er eerst voor heb moeten kotsen. En dat gebeurt niet zo vaak