Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 31 december 2013

Wat een waanzin

Voor onze haarfabrieken is dit de slechtste dag, het dieptepunt van het jaar. Dus ook voor mevrouw K., want zij moet toezien hoe haar ongelukkige reporters lijden en angstig weggekropen zitten.

Oscar wilde gisteren niet naar beneden komen om te eten; wij hebben hem zijn maal in de grote schuilhut moeten brengen.
De nacht bracht hij door onder het bed van K. Os komt anders zelden boven...
Cera en de Boez waren gistermiddag nog best wel sociaal, maar in de loop van de avond hebben ook zij hun schuilplekken opgezocht: de Boez verkoos de inloopkast, Cera de kleine schuilhut. Gedurende de nacht werden ze alledrie wat rustiger en werden er brokjes gegeten en de kattenbakken een paar keer bezocht.
Vanochtend vroeg konden ze nog een half uurtje naar buiten, maar bij de eerste knal (rond half negen al) kwamen ze spoorslags naar binnen. Gelukkig zaten ze op dat moment vlakbij de voordeur want je moet er niet aan denken dat ze er in paniek vandoor waren gegaan. Natuurlijk heeft mevrouw K. onmiddellijk het luik afgesloten, maar eigenlijk was dat niet nodig want het geknal neemt alleen maar toe; niet alleen qua frequentie maar vooral ook qua volume, dus onze reporters halen het echt niet in hun hoofd om zelfs ook maar in de buurt van het luikje te komen.

Oscar zit thans in de keuken onder het aanrecht, waar twee muren samen komen - in een hoekje dus.
Cera ligt boven op het grote bed, de Boez ligt in de kleine schuilhut onder een kledingrek met truien.
Wij hebben de gordijnen van de slaapkamer gesloten en de kleine tv aangezet om de geluiden van buiten enigszins te kunnen maskeren. Meer kunnen we helaas niet doen. En dan te bedenken dat vannacht de hel pas echt zal losbarsten.

Mevrouw K. heeft zojuist naar de doos met paracetamol moeten grijpen toen de zoveelste duizendklapper op nauwelijks 10 meter van het Poezenloket af was gegaan.
Wij gunnen ieder zijn plezier maar ervaren dit knalgeweld als pure terreur. En vraag de jongens niet om met hun knallers een eindje verderop te gaan, weg van de huizen met dieren, want je wordt geclassificeerd als ouwe zeur ze en blijven doorgaan, want "het is toch toegestaan?".
Ja, K. is inderdaad behoorlijk chagrijnig!
Voor ons helaas geen feestdag vandaag, maar we slaan ons er wel doorheen. In elk geval gaat K. toch maar een paar oliebollen bakken, want je moet toch wat, heh?
Tjongejonge, al die arme beesten. Wat een waanzin toch eigenlijk!

6 opmerkingen:

Greet zei

Het is zeker waanzin!!!
Ik promoot de petitie tegen het vuurwerkverbod op alle mogelijke manieren, misschien helpt het.
Ik heb een kersttafel in de kamer met daaromheen een tot de grond reikend kleed. De poezen zitten al de hele dag onder deze tafel. En ja, je houdt je hart vast voor vanavond. Arme dieren!
Mijn buurvrouw heeft 2 katten, ik ook. Het zoontje van 10 krijgt van de buurvrouw vuurwerk en hij en zijn vriendjes hebben er de grootste lol in dit af te steken op de inrit tussen onze huizen. Want dat dreunt zo lekker door. Buurvrouw met 2 katten zegt er niets van. Kattenliefhebster???

Jacq. zei

Mijn Moppie en Mickey zijn nog opvallend relaxed ondanks de (harde) knallen maar vannacht vrees ik het ergste en dan vooral voor Mickey.Verleden jaar zat hij weggedoken in het allerkleinste hoekje en zo bang aan het zijn. Hartverscheurend is dat, ook voor Os, Boez en Cera en alle andere haarfabrieken, blafbeesten, vogels etc. Sterkte maar weer!

Truus zei

Ik wens u en uw haarfabrieken heel veel sterkte.Wat een mooie plekken hebt u gemaakt. Hier is het nog relatief rustig.Pippi en Pluis willen eigenlijk wel naar buiten, maar dat doen we maar niet.
Nu bakken:)

Piet zei

Hier precies zo. Rosie kijkt weliswaar naar buiten, maar je ziet aan haar dat ze het niet leuk vindt. Hier staat de radio harder dan normaal. Niet dat het helpt, want de knaller zijn harder dan verleden jaar. Gelukkig wonen wij 5 hoog. Geen knallers voor de deur, maar ja die krengen schieten omhoog he. :-/
Sterkte vandaag mw. K en Oscar, Cera en Boez.

ina zei

Onze katten zitten ook allemaal bang te zijn, terwijl het in de Katbladstraat veel meer lawaai is dan in Iwans straat. Gelukkig is het morgen om deze tijd weer voorbij, op een enkele knaller na. Wij hopen nog steeds op een enorme regenbui, die duurt van nu tot morgenavond, of nog langer.

Truus zei

Inmiddels hebben ook Pippi en Pluis het echte werk beleefd. Pluis verkoos een plek onder een bed tussen dozen, Pippi bleef bij ons, angstig, dan weer verbaasd om zich heen kijkend toen het om twaalf uur echt menens werd. Ze bleef midden in het huis, in de hal, op de trap of op de overloop. Zo ver mogelijk weg van het geknal dat dit jaar veel langer duurde.Vooral de harde knallen vond ze eng, de rest ging wel.Nu is het gelukkig weer stil buiten, we hebben het weer gehad. .