Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 24 januari 2014

Erg gewilde muis

Charli, onze buurkat, zoon van wijlen mevrouw Troy en broer van Japekoppie zaliger, is al zeker twee dagen niet meer op de redactie langs geweest. Wij denken dat hij zich niet meer welkom voelt nadat mevrouw K. hem drie dagen geleden een muis (met biologische catnip gevuld) heeft afgepakt omdat hij deze wilde meenemen naar zijn eigen huis. (Nee, dat kon K. helaas niet toestaan omdat het de sabbelmuis van Cera betrof, en dus niet een muis uit de erfenis van Troy en Japekoppie.)
Op de begeleidende foto ziet u hoe Charli verward raakt bij het naderen van mevrouw K. Hij kan niet besluiten of hij door zal lopen of terug naar huis zal gaan, en draait vertwijfeld een aantal rondjes.

Wel, om deze muis ging het dus. Het aantrekkelijke speeltje werd ons geschonken door mevrouw Katja; zij heeft ons de naam (het merk dus) van de muis gegeven maar die zijn wij helaas weer vergeten. Nu zouden wij graag een exemplaar voor Charli willen aanschaffen, maar weten dus niet waar dat te doen.
Katja: Hoe heet de muis ook alweer en waar is hij te bestellen?
De muis is ook favoriet bij de Boez en zelfs Oscar, en moet dus wel erg bijzonder zijn.

4 opmerkingen:

ina zei

Het is wel een heel leuke muis. Die wil ik ook wel aan ons vijftal geven, dus ik houd me ook aanbevolen voor de naam, Katja.

Jacq. zei

Ik ook, Katja.

katja zei

Het is Shelby de muis en ik heb hem bij de 'biologische dierenspeciaalzaak' Eko-Pets (eko-pets.nl) vandaan.
Maar mevrouw K moet even tot zondag wachten met bestellen a.u.b.!

Marjon zei

Wij waren deze muizen voor Kerstmis ook aan het zoeken en hebben ze hier gevonden: http://www.rascalandchic.be/kattenspeelgoed/