Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 29 januari 2014

Waardeloze strip (2)

Boez:
Ja, we kunnen verder. Wat is dit voor rare foto? Nee, ik heb helemaal niet gezegd wat daar staat, ik heb tegen Wams gezegd dat ik hem nog wel een keer zou krijgen. En toen zei hij iets wat ik hier niet ga herhalen. Hij was erg bang voor me, maar dat komt doordat ik hem laatst nog een lel voor zijn achterste heb verkocht toen hij de redactie binnen was gedrongen. En toen heb ik hem ook nog een eindje achterna gezeten, tussen de fietsen, weet je nog?
Ja, dat was wel lachen inderdaad.


Hier was ik niet bij, want toen was ik al doorgelopen naar de Hoftuin. Maar iedereen kan zien dat Wamy best wel bang was voor jou met je camera. Verder vind ik deze foto niet zo interessant. Heb je nog meer?Hier was ik ook niet bij, maar Oscar was wel degelijk te laat om mij te komen helpen. Ik vind deze foto wel lachen omdat Wams dus blijkbaar nog een keer klem kwam te zitten. Heb je daarna ook nog wat foto's van mij gemaakt? Hoezo moet ik geduld hebben?


Ja, die Karremans heb ik ook zien zitten. Weet je dat hij laatst Oscar van onze tafel heeft geslagen? Ja, ONZE tafel! En toen ging hij zijn nagels doen aan een paal van de Pergola... Oscar was er helemaal van in de war.
O ja, ik weet alweer hoe dit ging. Os en Cera waren ook weer teruggekomen in de tuin en de Wams was weg. En toen klom Cera daar op het muurtje van de Borderliner (blafbeest - red.) die toevallig net in die tuin rondliep. Het beest zette een keel op toen ze Cera zag, niet normaal. Dus Os en ik gingen er snel vandoor, terwijl Cera niet wist hoe snel ze weer naar beneden moest springen.

Dit is dus je reinste flauwekul, want we waren Wamy al lang en breed weer vergeten. Nee, bij zowel de Os als bij mij zat de schrik er behoorlijk in, vanwege dat blafbeest. Die heeft namelijk al eens eerder los rond gelopen en achter ons aangezeten. Ja, die Borderliner is een kattenhater met heel scherpe tandjes. Dus we zaten hier heel bezorgd op Cera te wachten.


Dit klopt wel zo ongeveer, al was er geen haar op mijn kop die eraan dacht om terug te keren naar die Hoftuin. Nee, het is maar dat je dat weet.
Hier klopt ook helemaal niks van, want Cera was wel degelijk heel erg bang geweest en blij dat ze weer veilig bij de Katbladstraat aan was gekomen. Ze zit hier gewoon uit te rusten; niet meer en niet minder dan dat.

Je moet dit maar niet meer doen, van die strips maken. Omdat het een waardeloze strip is en er niets van klopt. Een volgende keer werk ik hier echt niet meer aan mee want dat is zonde van mijn tijd.
Ben je eigenlijk al in de keuken geweest? Tegen de radiator aan inderdaad, waarschijnlijk door Charli. Maar ik zou het erg fijn vinden als je dat even weghaalt want die lucht maakt me nerveus. Dank je wel.

6 opmerkingen:

Jacq. zei

Haha, erg grappig! Ga zo door.

Piet zei

Nou Boez, zo waardeloos is dit ook weer niet. Ik heb genoten van deze strip en je toegevoegde commentaar.

Carla Botjes uit Baarle Nassau zei

Dat hebben mijn Trui en Trees ook wel eens.

Anoniem zei

nou Boezelmans ik vind deze strips wel leuk hoor! Jullie mens geeft op een leuke manier inzicht in jullie leven en jouw brommerige commentaar hoort daarbij!
tineke

Wad Woord en Wol zei

Zo zie je maar Boez hoe moeilijk het voor 'ons mensen' is om jullie te doorgronden.
Van mij mag er overigens vaker een strip komen.

katja zei

Nou boez, pas maar op, want als je niet meewerkt gaat ze (K) je straks woorden in de mond leggen en dan heb je er helemaal geen invloed meer op...
Ik vond het trouwens een hele leuke strip, vooral ook door jouw commentaar in de 'zijlijn'.