Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 20 januari 2014

Diefstal!

Op de dag na haar verjaardag is het wielhuis (waarschijnlijk nog in de nachtelijke uren) van mevrouw K. opengebroken. Een buurvrouw kwam ons vertellen dat een portier ontwricht was.
Wij vinden dat niet leuk. Behalve dat het slot nu vernield is, verdwenen ook een doos (vierentwintig blikjes) met Gourmet (mousse) zalm, boeuf en konijn, twee flessen rode wijn van de Aldi en zes blikjes bier, die wij hadden gekocht voor het geval.
Vooral onze haarfabrieken zijn ontdaan vanwege het jatten van de Gourmet, die wij nog net in de aanbieding (nl. 39 cent per blikkie) hadden weten te bemachtigen. Een voordeelpak met Whiskaszakjes zachte brokjes lieten de dieven achter, iets dat wij eigenlijk wel logisch vinden. Maar e.e.a. komt toch wel hard aan.
De radio was niet de moeite van het stelen waard, evenals twee zakken Kittyfriend Ultra kattenbakgrit. Ook de twee tassen met oude kranten en een grote tas met boeken (bestemd voor de Kringloopwinkel) hadden de dieven laten liggen.
Over de wijn en het bier komen wij wel heen. De Gourmet echter is een andere zaak. Wij hopen nu alleen maar dat er één of meerdere andere haarfabrieken een paar (gratis) smakelijke weken tegemoet gaan. Onze eigen haarfabrieken moeten het helaas de komende weken doen met die inferieure Whiskaszooi. Tenzij zich nog ergens een andere aanbieding Gourmet mousse voordoet. En die laten wij dan natuurlijk niet meer in ons wielhuis liggen.
Commentaar van de Hoofdredacteur: Shit! En daar is zo ongeveer wel alles mee samengevat.

11 opmerkingen:

ina zei

Wat een brutale diefstal! En uw wielhuis beschadigd! U hebt toch wel aangifte gedaan, mevrouw K.? Welke smaken gourmet mousse zijn er gestolen? Dit laatste is belangrijk i.v.m. het sporenonderzoek.

ina zei

Ik zie nu dat ik niet goed heb gelezen, de smaken staan wel degelijk vermeld. Excuses.

Bram zei

Hoe durven ze zeg!! Zomaar dingen meenemen die wel bevallen en de rest laten staan/liggen. En dan nog wel na uw feestelijke dag.Kan Os geen spoor vinden in de auto? Hij is toch zo graag met auto-onderzoek bezig?Ik zal hier in de buurt rondneuzen of ik een spoor kan vinden van de blikjes met lekkers. Ik kan niet garanderen dat ik de blikjes dan niet leeg eet , want het is wel heel lekker .Ik hoop dat de verzekering en politie nu eens goed werk verrichten. Want die blikjes... tis een grote schande. Sterkte met alles.Zal ik toch maar kopjes komen geven als troost?

Truus zei

Bizarre diefstal. De kattengrit vond hij zeker te zwaar.En nog kieskeurig ook.Wel reuze pech, sterkte met de afwikkeling, kost nog altijd veel tijd ook.

Greet zei

Wat erg! Ik hoop dat u gauw over de schrik heen bent, mevrouw Katblad. Sterkte ermee voor de hele redactie.

Anoniem zei

echt heel naar voor u mevr. k. En ook voor de haarfabrieken. het kost altijd geld en het is een onveilig
Gevoel dat er iemand in je eigendom heeft gegraaid.
Veel sterkte !
Tineke

Wad Woord en Wol zei

Nou ja zeg wat een vervelende gebeurtenis. Wel een dief met smaak overigens.

Piet zei

Schandalig gewoon. Blijft toch met je handen van andermans spul af.

katja zei

Wat een enorme rotstreek is dat zeg!
En ook balen dat u blijkbaar niet eens de auto meer als extra koel-/voorraadkast kan gebruiken...

Hans zei

Dit is overduidelijk, geen grapje. Een junk die de wijn heeft opgedronken en het kattenvoer heeft opgegeten?

Annemieke zei

Wat een hufters!