Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 15 januari 2014

Trappelen en/of sabbelen!

Cera is niet alleen een trappelaar, maar ook een sabbelaar! Zij zoekt daarvoor altijd hetzelfde kleedje op; waarschijnlijk doet de zachtheid ervan haar aan haar moeder denken.

Hier ziet u haar trappelen en sabbelen tegelijk, en dat kan ze heel lang volhouden. Het plekje waar ze haar snuitje tegenaan drukt wordt dan ook altijd flink nat!


Niet alle haarfabrieken doen aan trappelen en/of sabbelen. Mevrouw Troy bijvoorbeeld trappelde wel eens een enkele keer, maar sabbelde helemaal nooit. Haar zoon Japekoppie deed geen van beide, hoewel hij wel regelmatig probeerde zijn moeder te verleiden tot het wassen van zijn oren, maar in plaats van de beoogde wasbeurt kreeg hij dan een mep voor zijn kop van haar. Tja...

Oscar trappelt wel heel veel, soms zelfs in zijn slaap (ach, gossie), maar aan sabbelen doet hij dus weer niet.
De Boez trappelt ook regelmatig, maar dan vooral als hij gestrekt midden op de tafel ligt of onder het dekbed bij mevrouw K. Ook hij doet niet aan sabbelen.
Nee, Cera is de enige sabbelaar in huis, maar vlakbij ons woont de absolute, onbetwiste kampioen sabbelaar: Snoesje! Zij gebruikt daarvoor haar eigen staart, zodat het puntje ervan er altijd uitziet als een net in het water gedoopte penseel...

9 opmerkingen:

ina zei

Iwan is ook een enorme sabbelaar, maar hij doet dit alleen als ik een bepaald vest aan heb, een vest met allemaal wolnoppen. Hij denkt geloof ik dat die noppen de tepels van zijn moeder zijn. Na lang sabbelen en daardoor lucht zuigen laat hij soms een flinke boer.

Bram zei

Hier woont ook zo'n infantiel figuur.Lotje sabbelt en trappelt bij... ik durf het bijna niet te zeggen. Ik schaam me gewoon voor zo'n soortgenoot. Bij 1 van de blafferts die hier woont. Oke, hij is heel aardig en heeft lang zwart krulhaar.Maar kroelen met een blaffert!!! Nee, ik houd het maar gewoon. Ik trappel tot vervelens toe. Steek graag mijn snuit onder de oksel van mijn mens. Liefst met een zachte trui aan. Ze is daar niet altijd van gediend maar dat zal mij een worst wezen.

Truus zei

P&P trappelen allebei. Onze vorige poes sabbelde haar eerste jaar vaak in de oksel van zoontjelief, alsof ze aan de borst lag. Kleddernat was z,n pyama soms.Een buurpoes sabbelde altijd op knuffeltjes.Ze at ze bijna op.

katja zei

Wel heel schattig, die Snoesje!
En hahaha, die Iwan met z'n noppen!
En sabbelen bij een blafbeest! Wat een rare katten zijn er toch...
Rissa doet niets van dit alles (helaas), maar een van mijn vorige katten, Faffie die kon er ook wat van, vooral trappelen.
Maar die had ook weer een andere meer 'volwassen' hobbie: het trappelen op het dekbed ontaardde wel eens in een soort halfslachtig 'dekken' van het dekbed :-|

annemiek zei

Met enige regelmaat randt Kruimeltje hier de fleecedeken aan. Beertje daarentegen kneedt juist heel zachtaardig met haar voorpootjes de kussens van de bank. Het lijkt dan net alsof ze piano speelt. Dit alles onder luid gespin.

Annemieke zei

Pieper doet niet aan trappelen of sabbelen. Elrond trappelt graag, bij voorkeur in mijn haar - met nagels uit waarbij mijn hoofdhuid niet wordt ontzien.

Greet zei

Katootje en Kees zijn ook gek op trappelen, op mijn kleding of dekbed. Tot vervelens toe. Ze sabbelen gelukkig niet.

Mevrouw Katblad zei

Wat leuk, al deze reacties!
Mevrouw Troy dook ook regelmatig met haar snuit in de oksel van mevrouw K.
En dat spinnen tijdens trappelen of sabbelen kennen wij ook!
Cera zit ook regelmatig op nepeta-speeltjes te sabbelen.
De enige die helemaal niets van al dit soort gedrag vertoonde was Japekoppie, en wij denken dat dit te maken heeft met het feit dat hij bij zijn moeder is blijven wonen...

katja zei

Was Japekoppie er soms 'voor behandeld'? http://www.youtube.com/watch?v=LO2LiswfEgk