Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 28 september 2013

Verminkte vliegbeestjes

Wij vinden de laatste dagen regelmatig verminkte Libellen voor onze voordeur, maar het is ons niet bekend wie deze vliegbeestjes vangt en naar de redactie brengt.
Wel heeft onze Hoofdredacteur laten weten niet blij te zijn met deze - vast goed bedoelde - cadeautjes van de haarfabrieken.
Mevrouw K. hoopt dat de Libellen gezien de koude nachten met hun laatste vleugeltjes vlogen en dat ze dus sowieso niet lang meer te leven hadden, maar wij hebben daarvan nog geen wetenschappelijk bewijs kunnen vinden.

1 opmerking:

Hans zei

Dan bij deze de wetenschappelijke uitleg, die de haarfabrieken buiten verdachtmaking stelt. De libellen hebben zich voortgeplant: gepaard, eieren gelegd en zijn op. In insectentermen heet bet: ze zijn afgevlogen.
Mvgr
Hans