Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 28 september 2013

Krant plaatst foto van mevrouw Troy

Het is me wat: Mevrouw Troy staat een paar weekjes na haar dood in de krant. Blijkbaar heeft men bij het Witte Weekblad onze foto in haar archief gevonden? Want we kunnen ons namelijk niet voorstellen dat dit plaatje van onze oude dame uit ons Katblad werd gekopieerd, toch?

In elk geval staat dit artikel vol fouten, zoals wel vaker gebeurt wanneer een journalist zich niet goed verdiept in het onderwerp.
Het bericht is een typisch voorbeeld van "kort door de bocht" en bovendien is het toch langzamerhand overal bekend dat de gemeente Leiden per 2014 (in principe) niet meer met Roundup zal gaan spuiten!
Mevrouw Troy, die behalve haar aanvalletjes van Katzheimer niet veel mankeerde en 19 jaar is geworden, zou erg blij zijn geweest met het in de ban doen van het onkruidgif; zij kwam een paar jaar geleden een keer thuis met ernstige brandblaren onder haar pootjes nadat er in de Katbladbuurt overvloedig met Roundup was gespoten. Zij heeft daar wekenlang pijn door geleden...


3 opmerkingen:

ina zei

Om maar eens een knuppel in het hoenderhok te gooien: De gemeente hoeft volgens mij niet zoveel nieuwe arbeidskrachten aan te nemen om het onkruid handmatig te verwijderen, er lopen genoeg gemeentewerkers vreselijk te lanterfanten, die kunnen natuurlijk ook worden ingezet.
(Er zijn ook hardwerkende mensen onder de gemeentearbeiders, die bedoel ik dus niet).

Dennis Boon zei

In het witte weekblad van 25 september staat dezelfde foto met een iets ander verhaal.

Dennis Boon zei

Oeps, het is precies hetzelfde verhaal zie ik nu....