Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 22 september 2013

Cera wordt steeds brutaler. Houdt Japekoppie stand?

Meippie Cera maakt steeds meer gebruik van het feit dat onze sterke (van karakter vooral), ouwe taart ons heeft verlaten. Er is immers een plek opengevallen naast Japekoppie's voerbakje, en het lijkt Cera wel een goed idee om die in te vullen.
Ja, op deze foto kijkt ze weliswaar met onschuldige oogjes naar mevrouw K. met camera, maar ondertussen, heh?
Inderdaad, we moeten die Meippie goed in de gaten houden!
Japekoppie, net gewend aan het rustig kunnen eten zonder daarbij weggeduwd te worden (zijn moeder drong zich immers altijd op om hem af te helpen van zijn laatste paar happen Gourmet - zij at twee keer zo snel als haar zoon), kijkt verstoord opzij terwijl hij zo snel als hij kan met zijn stijve kaakjes (artrose inderdaad) het laatste deel van zijn avondmaal wegwerkt. Nee, Cera is (al eet zij net zo snel) geen mevrouw Troy en is dus gelukkig ook (nog?) niet zo brutaal om de nu oudste haarfabriek in huis te belagen; zij wacht netjes tot Japekop uit zichzelf van zijn bakje wegloopt.

En dan is het eindelijk zover, het bakje is leeg en Japekop gaat naar elders voor zijn gebruikelijke wasbeurt.
Cera wil per se controleren of het bakje echt helemaal leeg is, en vindt altijd nog wel een paar piepkleine kruimeltjes.

En zo veranderen door het wegvallen van onze oudste dame langzaam maar zeker de onderlinge verhoudingen.
Wij hopen overigens wel dat Japekoppie stand houdt nadat hij 16 jaar lang onder de plak van zijn moeder heeft gezeten! Zet 'm op, Jaap!

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Ja, dat zou toch wat zijn anders. Eindelijk onder de plak van zijn moeder vandaan en dan onder de plak van zijn ex-verloofde! Hou vol japekop!

de hoofdredacteur zei

Cera ziet haar kans schoon en dringt zich op. Ze was als de dood voor de ouwe taart en is nu opeens de nieuwe vrouw des huizes. Kan nog wat worden, met die tante C!