Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 17 september 2013

Dappere Boez

Panda zat bij de Poort in de Hoftuin op wacht. En laat nu net mevrouw K. van plan zijn met alle vier (...) haar reporters het Hof een bezoekje te brengen!
Wat nu?
Moesten onze reporters zich iets aantrekken van dit partijlid (van Hof is Vol) of gewoon maar eens een keertje dapper zijn?
Wie durfden K. te volgen en de tuin te betreden?

Wel, Panda ruimde maar alvast voor de zekerheid het veld, want zoveel illegalen tegelijk kon hij niet aan. Doch K. geloofde niet dat hij helemaal verdwenen was, nee, hij had zich vast ergens verstopt en zou zijn kans afwachten...
Boez had direct al besloten zich niet tegen te laten houden door partijlid P. en draafde onverschrokken langs K. de tuin in.
Cera was natuurlijk al vertrokken en daar keken we niet erg van op. Oscar was weliswaar achter K. aan de Poort in gelopen maar deed dat in slow motion, en Japekoppie stond nog wat te aarzelen bij de ingang.
K. besloot niet langer op hen te wachten maar de Boez te volgen, de tuin in.

Boez was dus vooruit gegaan en keek even om. Was dat omdat hij wilde zien of zijn collega's eraan kwamen? Of had iets anders zijn aandacht getrokken?
K. draaide zich om, met haar camera in de aanslag.


En drukte net op tijd af om u te kunnen tonen dat Panda (verscholen achter de bloembak) tevoorschijn sprong om onze arme Oscar aan te vallen en uit te zetten.En dat lukte hem; Oscar vluchtte terug door de Poort naar de Katbladstraat. Panda kwam terug de tuin in en moest om Japekoppie heen. Die had zich blijkbaar niks aangetrokken van de paniek van de Os en diens uitzetting door Panda. Tenminste, zo leek het aanvankelijk, maar J. keek kort in het rond en smeerde 'm toen weer.

K. bleef natuurlijk in de tuin om erop toe te zien dat de Boez niet in de problemen kwam; ze kon hem nu niet zomaar in zijn eentje achterlaten en wilde bovendien graag weten of hij opgewassen was tegen de vijandige, opgewonden Panda.

Wel, Panda was razendsnel over een ander pad door zijn tuin gelopen om zodoende voor de Boez' snufferd uit te komen. Het was natuurlijk zijn bedoeling om de B. flink te laten schrikken, maar kwam bedrogen uit: Boez was dan wel een tikkie verbaasd, maar peinsde er niet over om voor Panda op de loop te gaan.
En Panda? Die kuierde zwaar teleurgesteld weg en ging overdreven nonchalant en ontspannen gras zitten eten onder de balkontrap.


La lala, lala, helemaal niks aan de hand, heh Panda?

Was er nu echt niets meer aan de hand? Geen grote finale?
We kijken verder.


Want Mickie had ook het strijdperk betreden. We weten niet of zij nu via haar luikje naar buiten was gekomen of ergens tussen de planten vandaan, maar in elk geval zat ze daar opeens.
Zou zij Panda willen steunen en hem gaan helpen de Boez alsnog uit te zetten? K. wachtte rustig af want Mickie had nog niks besloten.Boez was ondertussen even snel op en neer naar Iwan's straat geweest en merkte Mickie pas op toen hij naar K. op weg was.
Hij keek de kleine M. nauwelijks een seconde aan en dribbelde toen in de richting van de balkontrap, waar Panda nog steeds met veel overgave op het gras zat te kauwen. Wilde de B. de graseter soms uit zijn tent lokken?Mickie kwam overeind en volgde de Boez. Wat was zij van plan?

Zou M. inderdaad P. gaan helpen om de B. in te sluiten, aan te vallen en uit te zetten?
Zouden Boez' vrienden nog terugkomen om hem te helpen?


wordt vervolgd...

3 opmerkingen:

Truus zei

Wat heeft Mickie keurig schone witte pootjes, daar kan mijn Pippi wat van leren. Zij baggert graag een beetje in de vijver.

Wad Woord & Wol zei

Wat maakt u het weer spannend!

Anoniem zei

@ allemans ina:
wordt vervolgd kater