Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 29 september 2013

Te saaie les?

Oscar is op nascholingscursus gegaan; de les Gedegen Sporenonderzoek (GS) werd gegeven door Japekoppie MV. (MV = Meester Verkenner.)
U ziet hoe de Os hier goed zit op te letten (of dat althans probeert) terwijl docent Japekop laat zien wat er allemaal bij GS komt kijken.Natuurlijk is het het belangrijkst om het eenmaal gevonden spoor niet uit de neus te verliezen. Dus je vooral niet laten afleiden door vliegbeestjes, heh Os?En ben je tenslotte op de plaats van het delict (of de plek waar alle sporen samenvloeien) gearriveerd, komt het belangrijkste van alles: het analyseren van alle aanwezige geuren, het vaststellen van de leeftijd daarvan en tenslotte het beantwoorden van de vragen over het wie en waarom.

Wij hebben sterk het idee dat deze cursus iets boven Oscar's pet gaat, want hij verdween namelijk halverwege de les onder de Moerbei en dook pas op toen Japekoppie net zijn les had afgerond. Of Meester J. bereid is de les voor Oscar te herhalen, is nog maar zeer de vraag. Mevrouw K. denkt overigens dat J. wat meer humor in zijn lessen moet stoppen om daarmee de aandacht van de Os beter te kunnen vasthouden.

3 opmerkingen:

katja zei

Mmmwahhh, de les over doen, zpou dat nou echt zin hebben. Ik denk dat de redactie Oscar wat dat betreft beter 'op kan geven'.
Hij kan zijn taken als Topreporter/verkenner A duidelijk niet langer aan. (Of hij heeft gewoon andere ambities gekregen, kan natuurlijk ook).

Anoniem zei

Nah toen ik vanmiddag langsfietste lag Oscar uitgeput te slapen op de stoel, buiten.... Hij is denk nogal lui,heh

Anoniem zei

Nah toen ik vanmiddag langsfietste lag Oscar uitgeput te slapen op de stoel, buiten.... Hij is denk nogal lui,heh